BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGrexit’in diğer ülkelere yayılma riski sınırlı----

Grexit’in diğer ülkelere yayılma riski sınırlı

Grexit’in diğer ülkelere yayılma riski sınırlı
19 Şubat 2015 - 16:31 www.finansgundem.com

S&P tarafından yayınlanan raporda Yunanistan’ın Euro Bölgesi’nden çıkışının riskleri ele alındı.

AYÇA KARACA - FINANSGUNDEM.COM

Financial Times’ta yayınlanan habere göre S&P tarafından yayınlanan raporda Yunanistan’ın Euro Bölgesi’nden çıkışının (Grexit) diğer ülkelere yayılma riskinin sınırlı olduğu belirtildi.

Kredi derecelendirme kuruluşuna göre Yunanistan’ın Euro Bölgesi’nden çıkışına büyük olasılıkla ticari ve resmi  borçlarının temerrüde düşmesi eşlik edecek. Ancak Grexit’in geri kalan bölge ülkeleri için 2012’deki krize göre finansal olarak daha az maliyetli olduğu belirtiliyor.
S&P ayrıca: ”Tüm her şey göz önüne alındığında Grexit diğer ülkeleri euro’dan çıkmaya yöneltecek direkt bir yayılmaya sebep olmayacak çünkü Euro Bölgesi’nin finansal yapısı 2012’de son Grexit korkusunun olduğu döneme göre daha sağlam bulunuyor” yorumunda bulundu.

S&P 2012’den beri politikacıların Grexit gibi durumları takiben piyasa baskısı altındaki Euro Bölgesi üyelerini desteklemesi için Avrupa İstikrar Mekanizması’nı devreye soktuklarını hatırlatıyor. Ayrıca İrlanda ve Portekiz’deki ekonomik reform programlarının başarısının Avrupalı hükümetleri ihtiyaç duyulduğunda yardım sağlamak için cesaretlendirdiği hatırlatılıyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)