BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGram altın fiyatları rekora koşuyor----

Gram altın fiyatları rekora koşuyor

Gram altın fiyatları rekora koşuyor
31 Mayıs 2021 - 12:46 www.finansgundem.com

Gram altın haftanın ilk günü ile birlikte yükselişini sürdürüyor. Yatırımcılar gram altının yeni bir rekor kırıp kırmayacağını merak ediyor. Gram altın yeni bir rekor kırar mı? Gram altın 600 lirayı görür mü? Altın yatırımı için doğru zaman mı?

Altın fiyatları zirveye koşuyor. Gram altın haftanın ilk günüyle 525 liraya kadar yükselirken 540 lirayı aşıp aşmayacağı merak ediliyor. 2 ayda yaklaşık yüzde 25 kazanç sağlayan altında yatırım için doğru zaman olup olmadığını merak eden vatandaşlar yükselişini devam ettiren gram altındaki son dakika gelişmelerini de yakından takip ediyor.

Kripto paralardaki hızlı düşüş de altın fiyatlarına yansıdı. Hızlı yükseliş ve düşüşlere sahne olan kripto para piyasasında risk almak istemeyen yatırımcılar altın alarak tasarruflarını değerlendiriyor. 

GRAM ALTIN 

Altının gram fiyatı ons altındaki ve dolar kurundaki yükselişle birlikte 525 liraya ulaştı. Gram altın bugün 525, 29 TL'den işlem görüyor.

ÇEYREK ALTIN 

840 lira barajının üzerindeki konumunu güçlendiren ve kendisine yeni hedef belirleyen çeyrek altın bugün 867 liradan satışa sunulurken, geri alım fiyatı ise 841 TL'de konumlandı.

CUMHURİYET ALTINI 

Yüksek miktarda alım yapacak olanların tercihlerinden olan cumhuriyet altını ise bugün 3 bin 342 liradan alınırken aynı dakikalarda satış fiyatı ise 3 bin 452 lira olarak belirlendi.

GRAM ALTINDA YÜKSELİŞ SÜRECEK Mİ?

Altın fiyatlarını değerlendiren Yatırım Uzmanı Şirin Sarı, ons altında son 4 ayın en yüksek seviyelerinin görüldüğünü ve altının enflasyon endişelerinin sürmesiyle gündemde kalmayı sürdüreceğini ifade ederek, "Gram altın daha güçlü görünüyor" dedi.

Küresel düzeyde doların güçlenmesinden dolayı, gram altın için aşağı yönlü baskının hafifleyeceğini belirten uzmanlar, orta ve uzun vadede gram altın fiyatları için yükseliş trendinin korunacağı yönünde yorum yapıyor.

Dolar endeksindeki geri çekilmenin ons altın için destekleyici olduğunu ifade eden uzmanlar, "Gram yatırımcısı ons ve dolar/TL'yi takip ediyor. Hem ons hem de kur yukarı yönlü hareket ediyor. Dolayısıyla gram altın için 500'lere kadar geri çekilme belki de alım fırsatı olabilir" dedi.

KRİPTO PARADAN KAÇIŞ ALTIN FİYATLARINA YANSIDI

Kripto paralardaki hızlı düşüş altın fiyatlarına da yansıdı. Hızlı yükseliş ve düşüşlere sahne olan kripto para piyasasında risk almak istemeyen yatırımcılar altın alarak tasarruflarını değerlendiriyor.

Ons altının hareketini destekleyenler

Altın yeniden kritik direncin üzerinde

 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Okie Dokie31 Mayıs 2021 12:58

    400TL'den aldığım kilo altınları 520'den bozdum. Parayı İsrail şekeline çevirip Swift yaptım. Tanrı bizleri kutsasın kardeşlerim. Amen.

  • Okie Dokie Hasser....31 Mayıs 2021 15:09

    Sen nasıl bir süzmesin... ?