BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGram altın düşüşte----

Gram altın düşüşte

Gram altın düşüşte
10 Mart 2022 - 10:53 www.finansgundem.com

Altının gram fiyatı, güne düşüşle başlamasının ardından 938 lira seviyesinde işlem görüyor. Çeyrek altın 1.540 lira, Cumhuriyet altını 6.291 liradan satılıyor

Dün, ons fiyatındaki düşüşe paralel değer kaybeden altının gram fiyatı, günü yüzde 1,5 azalışla 939,4 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı, yeni güne de düşüşle başlamasının ardından saat 10.30 itibarıyla yüzde 0,1 değer kaybıyla 938 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.540 lira, Cumhuriyet altını da 6.291 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı ise önceki gün, 2.070 dolarla Ağustos 2020'den beri en yüksek seviyesini görmesinin ardından dün, Rusya ile Ukrayna arasında diplomasinin etkili olabileceği umutları ile yüzde 2,9 değer kaybederek 1.991,2 dolara geriledi. Ons altın bugün de yüzde 0,6 azalışla 1.980 dolardan işlem görüyor.

Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin haber akışı emtia piyasalarının yönü üzerinde belirleyici olmaya devam ederken, insani yardım konusunda iki ülke arasındaki diplomasi sürecinin pozitif ilerlemesi ateşkes müzakerelerine dair umutları da artırdı.

Konuya ilişkin haber akışında gözler bugün, Türkiye'nin ara buluculuğu ile Antalya'da gerçekleştirilecek Rusya-Ukrayna-Türkiye üçlü dışişleri bakanları toplantısına çevrildi.

Analistler, bugün Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) faiz kararı ve sonrasında ECB Başkanı Christine Lagarde'ın açıklamalarının piyasaların odağında olacağını belirterek, veri gündeminde ise yurt içinde haftalık para ve banka istatistikleri, yurt dışında ABD'de Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) öne çıktığını bildirdi.

Teknik açıdan altının ons fiyatında 1.960 doların destek konumuna gelebileceğini aktaran analistler, 2.020 doların direnç seviyesi olduğunu kaydetti.

A1 Capital Yatırım bülteninde,'Ons/Altın’da dün kar satışları etkili oldu ve %2.93 oranında değer kaybı ile 1991.16 $ seviyesinden kapanış gerçekleşti. Önceki gün tarihi zirve olan 2075$ seviyesini test eden Ons/Altın’da kar satışları da yükselişte olduğu sertlikte yaşandı. 1974 ve 1965 seviyeleri kısa vadeli destekler olarak takip edilebilir. Geçtiğimiz günlerde direnç olarak takip ettiğimiz artık destek konumunda olan 1965$ sevyesinin kırılması Altın fiyatlarında geri çekilmeyi hızlandırcaktır.
Gram/Altın dün kar satışları etkili oldu ve %1.45 oranında geri çekilme ile 939.38TL’den gün tamamlandı. Son günlerde Ons/Altın cephesiden yaşanan agresif yükselişin yansıması ile 970TL seviyelerine yükselen Gram Altın’da kar satışları etkisini sürdürebilir. Teknik göstergelerde görünüm bozuluyor olması gevşeme eğilmin devam edebileceği gösteriyor. Yükseliş kanal desteği konumnda olan 930TL’nin altında baskı artabilir. 890 ve 865 TL seviyeleri alt destek konumunda olacaktır.' denildi.

İnfo Yatırım Foreks bülteninde,'Küresel bazda jeopolitik risklerin oldukça artması ve güvenli liman taleplerinin yoğunlaşması altın fiyatlarında yukarı yönlü hareketlenmeler yaşanmasına neden oldu. Bu hareketlenmeler ile birlikte 2070 seviyelerini gören ons buralardan itibaren aşağı yönlü hareketlenmeler gerçekleşti. Son günlerde Ukrayna ile Rusya arasında diplomatik görüşmeler yoğunlaşmaya başladı. Her ne kadar bu gelişmeler sonrasında kesin sonuçlar çıkmasa da bu gelişme bir miktar jeopolitik riskleri azalttı. Bu da altında aşağı yönlü hareketlenmeler yaşanmasına neden oldu. Bu gelişmeler ile birlikte altın 2000 dolar altında fiyatlamalar gerçekleştirdi. Haftanın dördüncü işlem gününde gözler 16:30’da ABD kanadından gelecek olan ekonomik veri akışlarında olacak. TÜFE ve işsizlik haklarından yararlanma bşv. küresel bazda dolar endeksinde volatilitenin artmasına neden olacaktır. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 2000 – 2021 – 2042 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1975 – 1960 – 1945 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.' denildi.

Altın risk iştahının artması ile düştü

 

BAE’den petrol üretiminde artışa destek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)