BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGözü finans ve otoda----

Gözü finans ve otoda

Gözü finans ve otoda
24 Kasım 2013 - 10:13 www.finansgundem.com

Akşam'ı satın alan Ethem Sancak, “Sırada otomotiv ve finans sektörlerine girmek var.” dedi

Önceki hafta TMSF’nin el koyduğu Skyturk360 televizyonu ile Akşam ve Güneş gazetelerinin de bünyesinde bulunduğu Turkmedya’yı satın alan Ethem Sancak, “Sırada otomotiv ve finans sektörlerine girmek var.” dedi. Tecrübelerini paylaşmak için Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) bünyesindeki Helezon İşadamları Derneği’nin düzenlediği sabah sohbetine konuşmacı olarak katılan işadamı Ethem Sancak, Hedef Alliance’ı sattığını, sağlık sektöründen de çıktığını söyledi. Bununla asıl amacının dünyada daha etkin bir konuma gelme yolunda ilerleyen Türkiye’de daha can alıcı sektörlerde bulunmak olduğunu vurgulayan Ethem Sancak, “Hedef’i sattım. Çeşitli sebepleri var. İlki medyaya girmekti. Çünkü bir ülkenin sağlıklı gidişi veya gidemeyişinde medyanın önemli rolü var. Önemli olan, insanlara doğru bilgiyi aktarmak. İkincisi otomotiv sektörüne girmek. Üçüncüsü ise finans sektörüne girmek.” dedi.
Türkiye’nin iki yıl içinde dünyada etkili bir konuma gelebileceğine işaret eden Sancak, otomotiv sektöründe her alanda olabileceğini söyledi. İşadamı Sancak, Finans sektöründeki planları ile ilgili ise “Batı sistemi bu sektördeki rantı finansa ve faize oturtmuş. Hâlbuki bunun alternatifi var, faizsiz etkili bir şekilde sektörde bulunulabilir. Gücüm yeterse bu işe de soyunacağım. Bu bir temenni, henüz adım atılmış değil.” şeklinde konuştu. Sancak, çok fazla kâr edildiği dile getirilen inşaat sektörüne de girmeyeceğini söyledi.
Hedefinin büyük olduğuna işaret eden Sancak, Türkiye’nin 2023’te sadece 500 milyar ihracat, 2 trilyon milli hasıla yapan bir ülke olmak istemediğini belirtti.  İhracatta bir Alman ürününün kilosu 3,5 dolardan, bir Türk ürününün ise 1 dolardan satıldığını hatırlatan Sancak, bu tablonun değişmesi gerektiğini ifade etti. Böyle bir tabloda Türkiye’deki darbelerin payı bulunduğunu belirten Sancak, “Bizim darbeciler kof ve taklitçi. Ancak başka ülkelerde öyle olmadı. Mesela Güney Kore’de darbe yapıldı, sonra küçük şirketler zorla birleştirildi. Şimdi 7 dünya markası var, bunlardan sadece Hyundai’nin ülkesine katkısı 80 milyar dolar.” diye konuştu. ‘Küçüğün’ zararlı, ‘büyüğün’ ise etkin olduğunu söyleyen Sancak, aynı sektördeki şirketlere birleşme çağrısında bulundu. Aksi halde birleşmeyen şirketlerin sadece bulunduğu mahallede sözü geçeceğini söyleyen Sancak, “Biz KOBİ’lerle övünüyoruz ancak bunda Batı kültürünün etkisi var.” diye konuştu. Sancak, Türkiye’nin iki yıl içinde dünyada daha etkin bir yapıya gelecekse şayet, bunda yurtdışındaki Türk okullarının önemli payı bulunacağını da sözlerine ekledi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)