BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGözler merkez bankalarında----

Gözler merkez bankalarında

Gözler merkez bankalarında
06 Mart 2014 - 07:01 www.finansgundem.com

Piyasalar İngiltere ve Avrupa merkez bankalarından gelecek kararlarını bekliyor

Piyasaların gündeminde bugün Avrupa'daki merkez bankalarının faiz kararları var. TSİ 14.00'te faiz kararını açıklayacak İngiltere Merkez Bankası’nın ardından gözler 14.45'te Avrupa Merkez Bankası’na (AMB) çevrilecek. Avrupa Merkez Bankası başkanı Mario Draghi ise TSİ 15.30'da kameraların karşısına geçecek.

İNGİLTERE’DEN DEĞİŞİKLİK BEKLENMİYOR

İngiltere Merkez Bankası’nın politika faizini yüzde 0,5'te, varlık alım programını da 375 milyar Sterlin’de koruması bekleniyor.

AMB FAİZ İNDİREBİLİR

Ünlü ekonomist Nouriel Roubini'nin araştırma şirketi Roubini Global, AMB’den sembolik de olsa Faiz indirimi beklediğini kaydetti. CNBC, AMB’nin önündeki seçenekleri ise yüzde 0,25 politika faizinde indirim, tahvil alımlarının sterilizasyonundan vazgeçilmesi, mevduata negatif faiz, bankalara bir tur daha ucuz finansman sağlayan LTRO veya hiçbir şey yapmamak olarak sıraladı. BNP Paribas, AMB’nin 300 ila 500 milyar Euro’luk bir niceliksel program uygulaması gerektiğini belirtti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)