BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGözler Fed'de----

Gözler Fed'de

Gözler Fed'de
18 Eylül 2013 - 06:53 www.finansgundem.com

Fed ne derse desin, ekonomistler rekor düzeydeki parasal genişleme önlemlerinden çıkışın kolay olmayacağına işaret ediyor

Fed Başkanı Ben S. Bernanke, yalnızca tahvil alımlarının daha düşük hızda yapılacağından bahsederek tahvil faizlerinin yüzde 1 sıçramasına neden oldu. Bu durum, para politikası yapıcılarına, rekor düzeydeki parasal genişleme önlemlerinden çıkışın kolay olmayacağının sinyalini verdi.
Fed, politikalarıyla istihdam yaratılmasını ve konut sektörünü desteklemeyi  hedeflerken, tahvil faizlerindeki sıçrama milyonlarca Amerikalı'nın mortgage maliyetlerini tırmandırdı; konut taleplerini azalttı ve Bank of America Corp. ve Wells Fargo&Co. gibi şirketlerde istihdam kesintilerine neden oldu.
Bernanke, tahvil alımlarındaki aylık azaltımın miktarının, merkez bankasının sıkılaştırıcı olmaya başladığı anlamına gelmediğini vurguladı.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • name18 Eylül 2013 09:51

    FED'İn kararı beklenirken dolar güne yükselişle başladı hayırlı olsun 2 TL'yi geçerse şaşırmayız alıştık ne de olsa ...