BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGözaltına alınan gazeteci Ayşenur Arslan serbest bırakıldı----

Gözaltına alınan gazeteci Ayşenur Arslan serbest bırakıldı

Gözaltına alınan gazeteci Ayşenur Arslan serbest bırakıldı
03 Ekim 2023 - 14:20 www.finansgundem.com

Gazeteci Ayşenur Arslan hakkında, 1 Ekim'de Emniyet Genel Müdürlüğü önünde düzenlenen saldırı hakkındaki sözleri üzerine soruşturma açıkladı. Gözaltına alınan Arslan, savcılıkta verdiği ifadenin ardından serbest bırakıldı.

Ankara'da meydana gelen saldırıyla ilgili açıklamaları tartışmalara neden olan Ayşenur Arslan, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alındı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, "2 Ekim tarihinde Halk Tv isimli kanalda yayınlanan bir programda Ayşenur Arslan'nın 1 Ekim tarihinde Emniyet Genel Müdürlüğü önünde bölücü terör örgütü PKK tarafından gerçekleştirilen saldırıya yönelik  sarfettiği sözlere ilişkin 'Terör örgütü propagandası yapma' ve 'Suçu ve suçluyu övme' suçlarından soruşturma başlatılmıştır" denildi.

ADLİYEYE GETİRİLDİ

Soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen Arslan, İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Sarıyer'deki evinde gözaltına alındı. Aslan polis eşliğinde Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi. Aslan'ın önümüzdeki dakikalarda ifade vermesi bekleniyor.

ARSLAN NE DEMİŞTİ?

Ayşenur Arslan, terör örgütü PKK'nın Ankara'da yaptığı saldırı hakkında "Kendisini patlattı denilen kişi, terörist, belki de üzerinde uzaktan kumandalı patlayıcı olduğunu bilmiyordu. O kadar manasız ki, çünkü gelip hiçbir şey yapamadan ölünmez. Her şeye aykırı. Kendini patlamış. Aklıma takılan bir şeylerden birisi" ifadelerini kullanmıştı.

PROGRAMINA SON VERİLDİ

Halk TV Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Mahiroğlu, Ayşenur Arslan'ın programına son verildiğini açıkladı.

X'ten açıklama yapan Mahiroğlu, "Dün yayınlanan Medya Mahallesi programında canlı yayında edilen talihsiz sözler, aynı programda terör lanetlenmiş olsa da, Halk TV’nin en başta bahsettiğimiz duruş ve bakışının sınırlarını aşmaktadır. Bu sebeple programın sonlandırılması kararını aldığımızı, kamuoyuna üzüntülerimizle duyururuz" dedi.

SERBEST BIRAKILDI

Soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen Arslan, İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Sarıyer’deki evinde gözaltına alındı. Arslan polis eşliğinde Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi. Arslan savcılıkta verdiği ifadenin ardından serbest bırakıldı.

ARSLAN'DAN AÇIKLAMA

Arslan, savcılık ifadesinin ardından adliye önündeki Çağlayan Meydanında basın açıklaması yaptı. Arslan, "Bu bir gözaltı değil. Gözaltı prosedürü uygulanmadı. Mesela hastaneye götürülmedim, herhangi bir emniyet müdürlüğüne götürülüp oradan gelmedim. Nasıl bir prosedür olduğunu çok anlamadığım için izah edemeyebilirim ama neredeyse bir terörle mücadele ekibi bana savcılığa kadar eşlik etti diye özetlesem yeridir herhalde. Savcı sosyal medyada iyice köpürtülmüş olan meselenin deyim yerindeyse köpüğünü alarak bana sorular yöneltti. O sorular karşısında ben gerçekten ne anlattığımı, neyi kastettiğimi terörü övmek bir yana dursun bu konudaki kaygıları bir vesileyle paylaştığımı anlattım. Neticede serbest kaldım. Bunun sonucu takipsizlik yada bir davaya dönüşmesi mi bilmiyorum bunu zaman gösterecek herhalde. Biraz, hatta birazdan da öte yorucu bir süreç. Zaten şunu da söyleyeyim tam da sağlığımın bozuk olduğu döneme denk geldi bu. O nedenle bir parça konuşma orucu içinde olacağım. Bu ne kadar sürecek, hatta bitecek mi henüz bilmiyorum" dedi.

Ankara'da bombalı terör saldırısı

 

Ankara'daki terör saldırısına ilişkin provokatif paylaşım uyarısı

 



 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)