BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGoolsbee: Faiz artırımlarının etkisini görmek zaman alacak----

Goolsbee: Faiz artırımlarının etkisini görmek zaman alacak

Goolsbee: Faiz artırımlarının etkisini görmek zaman alacak
15 Nisan 2023 - 02:01 www.finansgundem.com

Chicago Fed Başkanı Austan Goolsbee, faiz artırımlarının etkisinin zaman alabileceğini ve dünyadaki ve ABD'deki koşulların resesyonun masada olduğuna işaret ettiğini belirtti.


Chicago Fed Başkanı Austan Goolsbee, faiz artırımlarının etkisinin zaman alabileceğini ve dünyadaki ve ABD'deki koşulların resesyonun masada olduğuna işaret ettiğini belirtti., CNBC’ye verdiği mülakatta 3 Mayıs’taki toplantıda alıncak faiz kararını gelecek verilerin belirleyeceğini söyledi.

Bu yıl FOMC’de oy hakkı bulunan Chicago Fed Başkanı “Ancak şimdiye kadar çok fazla Faiz artışı yaptığımızı söylemeliyim, bu artışların sisteme etkisini görmek zaman alabilir” diye konuştu.

Son açıklanan verilerin enflasyonun düştüğünü gösterdiğini söyleyen Fed yetkilisi, “Son veriler doğru yolda ilerlediğimize işaret ediyor.” dedi. Goolsbee ayrıca ABD’de resesyon ihtimaline dikkat çekerek “dünyadaki ve ABD’deki koşullara bakarak resesyonun masada olduğunu söyleyebiliriz.” uyarısını yaptı.

Geçen ay Silicon Valley Bank’ın iflası sonrası olası kredi sıkışıklığının yakından izlenmesi gerektiğini belirten Goolsbee, sıkılaşan kredi koşullarının Fed’in enflasyonu düşürme hedefine katkı sağlayabileceğini de sözlerine ekledi.

Fed faiz artırımına giderse yatırımcıların oyun planı ne olmalı?

 

Goldman Sachs'tan Fed faiz tahmini

 

ABD federal bütçesinde büyük açık

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)