BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGoldman Sachs'tan Fed faiz tahmini----

Goldman Sachs'tan Fed faiz tahmini

Goldman Sachs'tan Fed faiz tahmini
13 Nisan 2023 - 08:04 www.finansgundem.com

Goldman Sachs ekonomistleri, Fed'den mayıs ayında faiz artışı beklerken, haziranda faiz artışı beklemiyor.

Goldman Sachs ekonomistleri, tüketici fiyatlarının mart ayında beklenenden daha hızlı soğuduğunu gösteren verilerin ardından yayınladıkları bir araştırma notunda, artık ABD Merkez Bankası'nın haziran ayında faiz oranlarını artırmasını beklemediklerini söyledi.

Goldman Sachs, daha önce Fed'in mayıs ve haziran toplantılarında art arda faiz artırımları yapmasını bekliyordu. Jan Hatzius liderliğindeki ekonomistler, araştırma notunda hala mayıs ayında bir Faiz artışı beklediklerini söylediler.

Goldman'ın son tahmini, yatırım bankasını diğer yatırımcıların beklentileri ile aynı çizgiye getiriyor. CME faiz oranları vadeli işlemleri, çarşamba günkü enflasyon verisinin ardından çok az değişti ve işlemcilerin çoğu mayısta 25 baz puanlık bir oran artışı, haziranda oran artışı olmaması ve temmuzda önemli bir faiz indirimi olasılığı beklediğini ima etmeye devam etti.

Goldman, en son enflasyon verilerinin beklentileri karşıladığını ve haziranda faiz artışı olmayacağı yönündeki yeni tahmininin, bankaların Silikon Vadisi Bankası'nın çöküşünün ardından borç vermeyi dizginlediğine dair ipuçlarından kaynaklandığını söyledi.

Analistler "Haziran ayı faiz artış tahminini kaldırdık çünkü şu ana kadar elimizdeki sınırlı veriler, kredinin bankacılık krizinin ardından gerçekten de sıkı olduğunu doğruluyor gibi görünüyor ve kısmen de bazı Fed yetkililerinin bir mayıs artışı konusunda bile tereddütlü görünüyor" yazdı.

Başka bir müşteri notunda BofA Global Research, mart enflasyon verilerinin ABD merkez bankasını mayıs ayı faiz artırımı için muhtemelen yolunda tuttuğunu söyledi.

BofA ekonomistleri, "Marttaki iyileşmeye rağmen, enflasyon Fed'in bakış açısına göre hala çok yüksek," diye yazdı.

Goldman Sachs: Fed frene bassa dahi piyasalar kötü etkilenecek

 

Moody's'den Fed faiz tahmini

 

Wall Street yanılıyor: FED faiz artırmayacak

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)