BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiGoogle'ın korona virüsle siber savaşı----

Google'ın korona virüsle siber savaşı

Google'ın korona virüsle siber savaşı
10 Mart 2020 - 18:11 www.finansgundem.com

Korona virüs konusunda yanlış bilgilerin yayılmasına ortam oluşturduğuna dair eleştirilere rağmen Google da korona virüse karşı teknolojik bir savaş veriyor

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

28 Şubat tarihinden itaberen Google ofisleri korona virüs konusunda yanlış bilgilerin yayılmasına ortam sağladığı için eleştiriliyordu. Zürih’te bir şirket çalışanının korona pozitif olduğu yönünde Youtube üzerinden yayılan bir komplo teorisi videosu önemli bir konferansın iptal edilmesine neden olmuş, çok fazla tepki çekmişti.

Bloomberg'in haberine göre korona virüsün yayılmaya başladığından beri gelen tepkilere rağmen, Google, yanlış bilgilerin yayılmasını sınırlamak için en popüler çevrimiçi hizmetlerinin bazılarına agresif bir şekilde müdahale etti.

Virüsle ilgili Google aramalar ana akım yayınlardan gelen haberler de dahil olmak üzere "SOS Uyarısı"nı tetikliyor ve ardından ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri ve Dünya Sağlık Örgütü'nden gelen bilgilerle karşılaştırılıyor.

Google'ın video hizmeti olan Youtube'da, tıbbi tedavi konusunda bilgi veren ve virüsü önledikleri iddia edilen videoları hızla kaldırmaya çalışıyor. Virüsle ilgili bazı uygulamaların Google Play uygulama mağazasından yasaklandı ve sadece yardım etmek istediklerini söyleyen geliştiricilerin şikayetlerine de yol açtı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)