BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGoogle'a ceza!----

Google'a ceza!

Google'a ceza!
23 Nisan 2013 - 16:17 www.finansgundem.com

Google'a Almanya'dan 145 bin euroluk ceza kesildi

Google'ın, 2008–2010 yılları arasında cadde görüntüsü sistemini kurarken, kablosuz ağlardan kişisel verilere ulaştığı ve bu bilgileri depoladığı ortaya çıkmıştı.
145 bin Euro’luk cezayı oldukça yetersiz bulan Alman yetkililer söz konusu olayın tarihteki en büyük bilgi güvenliği ihlali olduğu düşüncesinde.
İnternet devi Google ise, içinde kişilere ait e-postalar, şifreler ve fotoğrafların da bulunduğu bilgilerin kasıtlı bir şekilde toplanmadığını, hiçbir zaman kişisel bilgilere ulaşmak gibi bir niyetlerinin olmadığını savunuyor.
Avrupa yönetmeliği kapsamında, yanlışlıkla işlenmiş suçlar için uygulanabilecek en yüksek para cezasının 150 bin Euro olması Google'ın bu seferki davadan en az hasarla kurtulmasını sağladı.
Google CEO'su konuya ilişkin yaptığı açıklamada "Google'ın her zaman kusursuz olduğunu iddia edemem ama bu olayda gerçek anlamda bir hak ihlali söz konusu bile değil. Olaya anında müdahale edildi" diye konuştu.
Google, geçen yıl yine "izinsiz bilgi erişimi ve depolama" suçuyla FCC tarafından 25 bin dolar ceza ödemişti. Bu olayın ardından çok geçmeden benzer bir dava ile bu kez de 7 milyon dolar cezaya çarptırılmıştı.
Dava sonucu kesilen 145 bin Euro’luk son ceza, her ne kadar Almanya’da bu güne dek kesilmiş en yüksek cezalardan biri olsa da Google'ın canını acıtmayacağı kesin.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)