BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGoogle vergi kıskacından kurtulamıyor----

Google vergi kıskacından kurtulamıyor

Google vergi kıskacından kurtulamıyor
02 Mayıs 2013 - 01:29 www.finansgundem.com

İngiltere'de vergi ödemekten kaçınmakla suçlanan Google ile denetleyici firması Ernst & Young'ın yeniden meclise çağrılacağı bildirildi

Google ile Ernst & Young yetkililerinin, geçtiğimiz sene İngiltere Parlamentosu'nda verdiği ifadenin ardından kanıtlarını yeniden beyan için tekrar ifadeye çağrılacağının bilgisi verildi.
Geçtiğimiz Kasım ayında Google yetkilileri, İngiltere'deki işlemleri için, vergi yasaları daha avantajlı olan diğer Avrupa ülkelerini kullandıklarını doğrulamış ve Google'un reklam gelirinin İrlanda Cumhuriyeti üzerinden yönlendirildiğini bildirmişlerdi.
Büyük şirket yöneticilerini sorguya çeken parlamento komitesinin başkanı Margaret Hodge, Google yetkililerini bir an önce yeniden açıklama şansı tanımak için parlamentoya çağrıcaklarını belirtti. Hodge, Kasım ayındaki açıklamasında uluslararası şirketlerin gelir ve giderlerini gösterecekleri ülkeyi seçerek, İngiliz şirketleri karşısında haksız bir vergi avantajı kazanmalarından kaygı duyduklarını söylemişti.
Google yetkilisi Matt Brittin, İrlanda'yı yüde 12.5 düzeyindeki avantajlı kurumlar vergisi dolayısıyla seçtiklerini inkar etmemişti.
Reuters tarafından Google'ın kendi websitesinden toplanan müşteri, eski personel görüşmeleri ve personelin internet üzerindeki profilleri ise bazı personellerle anlaşmaların Londra merkezli olduğunu ortaya çıkardı. Eğer bu durum tespit edilirse, google'ın İngiltere faturası önemli ölçüde artacak.
Ernst & Young Sözcüsü Sarah Jurado, Uluslararası Standartlar çerçevesinde müşterileriyle ilişkilerini yönettiklerini belirtti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)