BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGoogle ve Apple zirvesinde----

Google ve Apple zirvesinde

Google ve Apple zirvesinde
06 Mart 2013 - 21:39 www.finansgundem.com

Google ve Apple arasındaki hisse değeri ve fiyat-kâr rasyosu farkı 2005 yılından bu yana en yüksek seviyede

iPhone piyasaya sürülmeden önce Apple Inc. karşısında geleceği pek parlak görünmeyen Google Inc.'in hisseleri dün rekor seviyeye tırmanırken, 25 kat kâr oranıyla işlem görüyor. Apple için ise fiyat-kâr rasyosu 10'un altında kaldı. İki şirket arasındaki fark ise Haziran 2005'ten bu yana en yüksek seviyeye çıktı.
Yatırımcılar online reklam pazarının yüzde 40'ını elinde tutan Google hisselerini tercih ederken, 37.3 milyar dolarlık pazarda Google'ın Apple'a üstün olacağına dair iyimserlik gittikçe yayılıyor. Öte yandan Samsung gerçekleştirilen işbirliği doğrultusunda mobil yazılım sektöründe de payını artıran Google Inc., Apple'ın bir sonraki ürünü için üzerindeki baskıyı daha da artırıyor.
B Riley & Co. analisti Sameet Sinha, "Internet'in video, mobil, sosyal ve reklam alanlarındaki büyümeden faydalanan tek bir firma var. Apple yalnızca cihazlarda iyi bir iş başardı, başka hiçbir şeyde değil" ifadelerini kullandı.
Google hisseleri New York saatiyle 10:17'de yüzde 1'den az gerileyerek 832.20 dolara inerken, Apple hisseleri de aynı oranda geriledi ve 428.64 dolar oldu. Google'ın ABD hisseleri geçtiğimiz 12 ay boyunca yüzde 35 değer kazanırken, Apple hisseleri yüzde 21 geriledi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)