BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiGoogle ses getirecek 2 ürün geliştiriyor----

Google ses getirecek 2 ürün geliştiriyor

Google ses getirecek 2 ürün geliştiriyor
28 Haziran 2013 - 09:50 www.finansgundem.com

Google teknolojiseverleri sevindirecek iki yeni ürün geliştiriyor

Teknoloji devi son zamanlarda geliştirdiği yeni teknolojiler ile Apple’ı geçerek lider teknoloji şirketi olmuştu. Google, internetteki liderliğini diğer alanlarda da gerçekleştirmek için, mobil cihazlar, gözlük gibi teknolojik ürünler geliştirmişti. Wall Street Journal'ın haberine göre şirkete yakın kaynakların, Google’ın bu ürünlerle yetinmeyip, bir video oyun konsolu ve dijital kol saati geliştirdiği haberleri geldi.

Haberdende anlaşılacağı gibi Google yazılım alanındaki varlığını akıllı telefonlar ve tabletler haricinde video oyun sektöründe de hissettirmek istiyor. Konuya yakın kaynaklar Google'ın Android işletim sistemine dayanan video oyun konsolu ve dijital kol saati geliştirdiğini belirtiyor.

Google, Apple’ın geliştirmek üzere olduğu ve yakın zamanda çıkarmayı planladığı akıllı saate rakip olacak dijital kol saati ile giyilebilir teknoloji alanında da lider şirket olmak istiyor. Yine aynı kaynaklar Google'ın ayrıca geçen yıl ortaya çıkan ancak halka satılmayan Nexus Q olarak bilinen internet bağlantılı ve Android işletim sistemini kullanan ikinci nesil medya oynatıcı cihazını da satışa çıkarmaya hazırlandığını ifade ediyorlar.

Öte yandan Google'ın sözcüsü konuyla ilgili bir açıklamada bulunmadı.
Donanım alanındaki son gelişmeler Google'ın 2008 yılında çıkardığı Android yazılımının başarını kullanma kararlığının da bir işareti olarak değerlendiriliyor. Araştırma şirketi IDC verilerine göre bu yılın ilk çeyreğinde üretilen telefonların yüzde 75'i ve tabletlerin yüzde 56,5'i Android işletim sistemini kullanıyor.
Ayrıca Android için yapılan oyunlar; Microsoft, Sony ve Nintendo gibi diğer dev üreticilerin konsolları için üretilen oyunlara kıyasala daha hızlı büyüyor.
Öte yandan uzmanlar Google'ın bu oyun konsolu hamlesinin rakibi Apple'ın Apple TV kapsamında bir oyun konsolu sunacağı yönündeki beklentilere bir yanıt niteliğinde olduğunu ifade ediyorlar. Apple sözcüsü de Google sözcüsü gibi konuyla ilgili yorum yapmaktan kaçındı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)