BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkGoldman ve JPMorgan’dan primlerde süper artış----

Goldman ve JPMorgan’dan primlerde süper artış

Goldman ve JPMorgan’dan primlerde süper artış
15 Aralık 2021 - 15:30 www.finansgundem.com

Güçlü yatırım bankacılığı gelirleri elde eden Wall Street devleri Goldman Sachs ve JPMorgan yatırım bankacılığı primlerini sırasıyla %50 ve %40 oranında artış yapmaya hazırlanıyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Sözleşme bankacılığının bu yılki hızlı yükselişinin ardından Wall Street devleri banka personelini mutlu etmek için kesenin ağzını açtı. Dev bankalardan gelen yüksek primler rakip bankaları da baskı altına alıyor.

Bloomberg International’ın haberine göre Goldman Sachs Group yatırım bankacılığı prim havuzunu %50 oranında artırabilir. Habere göre JPMorgan Chase de primleri %40 oranında artıracak. İddialara göre bankanın şirket evliliği ve satın alma danışmanlığının yanı sıra aracılık yüklenimi işlerini de kapsayan işletmesi, yıllık ödemelerin belirlendiği son yönetim kurulu toplantısında beklenilenin çok üzerinde bir ödeme yapmaya hazırlanıyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre Wall Street patronları çalışan ücretlerini artırma konusunda baskı altındalar. Bankalar 2020’nin sonunda pandemi nedeniyle işletmelerde oluşan yükselişin uzun süremeyeceği endişeleriyle zayıf prim ödemeleri yapmıştı. Şimdilerde ise daha başarılı bir yıla işaret eden göstergeler gerekçesiyle üst düzey yöneticilerle kendilerine borçlu olduklarını ve çalışmaları sayesinde bankalarının rakiplerini geride bırakmaya hazırlandıklarını düşünen personel karşı karşıya geldi.

2016 yılında emekli olmadan önce Goldman Sachs’da neredeyse yarım yüzyıl geçiren deneyimli bankacı Eric Dobkin Bloomberg International’daki açıklamasında, “Sadece performans için değil aynı zamanda personeli elinizde tutmak için de ödeme yapıyorsunuz. Bu yıl firmalar en çok tercih ettikleri personelini elinde tutabilmek için daha fazla ödeme yapmak zorunda kalabilir” ifadelerine yer verdi.

Dobkin, modern halka arz piyasasının şekillenmeye yardımcı olan bankacılık alanındaki önemli isimlerden birisi. Kıdemli bankacı aynı zamanda firmaların marka değerinin çalışanların bireysel yeteneğine üstün geldiği düşüncesini destekliyor. Söz konusu düşünce mevcut Wall Street liderleri tarafından da desteklenmekte.

Goldman Sachs'da, Dan Dees ve Jim Esposito liderliğindeki bankacılık grubu, 2021'in ilk dokuz ayında geçen yılın aynı dönemine göre %63'lük daha fazla gelir sağladı yaptı. Bu sert gelir artışı, şirketin toplam gelirini ve kârını bir yılda elde ettiği herhangi bir seviyenin ötesine itmesine yardımcı oldu.

JPMorgan'ın yatırım bankasında, yatırım bankacılığı ücretlerdeki ilk 9 aydaki artış %42 oranındaydı. JPMorgan'dan Daniel Pinto geçen hafta düzenlenen bir konferansta yaptığı konuşmada, dördüncü çeyrekte ücretlerdeki artışın bir yıl önceye göre muhtemelen %35 oranında olacağını söyledi. Pinto, bu rakamlarla firmanın bankacıları için gelmiş geçmiş en yatırım bankacılığı bilançolarından birine ulaşacağını ve M&A, kredi ve özkaynak genelinde gelecek yıla ilişkin öngörülerin de oldukça güçlü göründüğünü söyledi. Bloomberg’in banka içerisindeki kaynaklara dayandırdığı haberinde yönetici prim havuzunun %30 hatta %40 oranında artırılabileceği belirtiliyor.

İki bankanın temsilcileri konuyla ilgili yorum yapmaktan kaçındı.

Garanti BBVA'dan personele yüzde 47 zam

 

JPMorgan’a çalışan mesajları nedeniyle dev ceza

 

Goldman’dan donanımlı çalışan yarışında izin hamlesi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)