BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisGoldman’dan donanımlı çalışan yarışında izin hamlesi----

Goldman’dan donanımlı çalışan yarışında izin hamlesi

Goldman’dan donanımlı çalışan yarışında izin hamlesi
30 Kasım 2021 - 09:40 www.finansgundem.com

Goldman Sachs, çalışanlarda ‘tükenmişliğin’ önüne geçmek için yeni yan haklar sunuyor. Wall Street’in dev bankası donanımlı çalışan yarışını kazanabilmek için, çalışanlarına kendilerine zaman ayırma imkanı da tanıyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Goldman Sachs çalışanların kariyerlerini yeniden değerlendirmeye başladığı pandemi döneminde, kadrosunu elinde tutabilmek ve donanımlı yeni çalışanlar çekebilmek amacıyla yeni yan haklar sunuyor. Wall Street devi şimdi gebelik kayıplarında ücretsiz izin hakkı tanıyor ve vefat izinlerinin süresini genişletiyor. Banka aynı zamanda uzun süredir Goldman bünyesinde çalışanlara, ücretsiz ‘kariyer molası’ izni de verecek.

Banka ABD’deki çalışanları için emeklilik fonu katkı paylarını, toplam yan haklarının %6’sı oranında artırıyor. Yılda 125 bin dolar ve altında kazanan çalışanlar için bu rakam %8 olarak belirlendi. Buna ek olarak şirket, emeklilik fonlarına işveren katkısı yapmak için bir yıllık bekleme süresini de ortadan kaldırdı. Goldman İnsan Kaynakları Başkanı Bentley de Beyer Wall Street Journal’a yaptığı açıklamada, “mevcut ve potansiyel çalışanlarımıza iyi bir teklif sunuyoruz ve bu alanda rekabet eden değil, liderlik eden olmak istiyoruz” dedi.

Büyük bankalar donanımlı çalışan yarışı içerisinde ve mevcut çalışanların ‘tükenmişlik’ sendromuna girmesinin önüne geçmeye de çabalıyor. Bu konular ev ve iş arasındaki çizgiyi karmaşıklaştıran pandemi döneminde daha da önem kazandı. Bankacılık sektöründeki genç çalışanlar, iş arkadaşlarıyla yüz yüze görüşmeden aylarca evden çalıştı. Bu yıl Goldman bünyesinde yapılan bir anket çalışmasında, bankanın işte birinci yılında olan analistleri haftada ortalama 95 saat çalıştıklarını ve iş stresinin fiziksel ve mental sağlıklarına zarar verdiğini söyledi.

Goldman ise anket sonuçları karşısında daha fazla bankacı işe alma ve iş saatlerini daha keskin sınırlarla belirleme kararı aldı. finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre banka aynı zamanda, ofise dönüş konusunda diğer bazı bankalardan çok daha katı bir politika izledi.

Wall Street devi birçok çalışanına haziran ayında ofise dönme talimatı verdi. Banka yöneticileri evden çalışmanın bir Wall Street bankası için uzun vadeli bir çözüm olmadığının altını çizdi. Çalışanların aileleriyle zaman geçirmek için ücretli izin kullanması ABD şirketlerinde nadir görülen bir durum. ABD’de çalışanların %28’i geçtiğimiz yılda aileleriyle zaman geçirmek için ücretli izin kullanmayı tercih etti. Geçtiğimiz yıl Goldman da korona virüs nedeniyle ücretli aile izni uygulaması başlattı.

Yeni politikalar kapsamında Goldman çalışanları, birinci dereceden akraba olmayan bir yakının vefatında beş günlük ücretli izin kullanabilecek. Birinci dereceden aile üyelerinin kaybında ise bu izin süresi 20 güne çıkarılacak.

Çalışanlar aynı zamanda kendileri ya eşleri gebelik kaybı yaşadığı durumda 20 gün ücretli izin kullanabilecek. Banka aynı zamanda 15 yıl ve üzeri kurumda hizmet veren çalışanlarına altı haftalık ücretsiz izin hakkı sunuyor. Daha uzun süre çalışanlar, daha uzun izin hakkı kazanıyor. Goldman ise yaklaşık 4 bin çalışanın bu izne hak kazanacağını düşünüyor. Wall Street çalışma hayatının rahat geçtiği bir yer olarak bilinmez ve çalışanlara bu hakları tanımak için kurumsal kültürü değiştirmek zorlu bir süreç olabilir.

University of Pennsylvania’nın İnsan Kaynakları Merkezi Direktörü Peter Capelli, “kariyer molası yoğun çalışan yöneticilerin kullandığı türden bir izin değil” dedi. Ancak yine de bu yeni yan hakların sunulmasının, çalışanlar için olumlu olduğunu belirtti. De Beyer ise şirketin kariyer molası izninin kullanılmasını teşvik edeceğini söyledi.

El-Erian: Stagflasyon kâbusu geri dönüyor

 

İngiltere'de yeni bir takas bankası kuruluyor

 

Fitch Ratings: Omikron riskleri artırıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)