BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkJPMorgan’a çalışan mesajları nedeniyle dev ceza----

JPMorgan’a çalışan mesajları nedeniyle dev ceza

JPMorgan’a çalışan mesajları nedeniyle dev ceza
14 Aralık 2021 - 17:46 www.finansgundem.com

JPMorgan çalışanlarının mesajları nedeniyle 200 milyon ceza ödeyebilir. Yapılacak anlaşma, bankaların çalışanlarının iletişimini nasıl denetlediği konusundaki düzenlemelerin ilk cezası olacak.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

JPMorgan Chase çalışanlarının mesajlarını uygun şekilde denetlemediği için 200 milyon dolar ödeyeceği bir anlaşmanın sonuna yaklaşıyor. Anlaşma bankaların çalışanlarının iletişimini denetlemesine yönelik düzenleme değişiminin sonucunda verilecek ilk ceza olacak. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC) tarafından yürütülen soruşturmalar, bankanın çalışan mesajlaşmalarını denetlemek için uygun bir sistem olmadığı görüşü üzerine başlatıldı.

Bankaların çalışan mesajlaşmalarını, özellikle de müşteri işlemleriyle ilgili yazışmaları saklaması ve düzenleyicilerden talep geldiği durumlarda bu bilgileri paylaşması bekleniyor. Wall Street Journal’ın haberine göre ABD’nin en büyük bankasının anlaşmaya bu hafta varması bekleniyor. Bankaların çalışanlarının işle ilgili telefon konuşmalarını, e-maillerini ve telefon mesajlarını kayıt altına alması gerekiyor. Bu kurallar hem şirket tarafından çalışanlara verilen cihazlar hem de çalışanların kişisel telefonları için geçerli.

Pandemi dönemide evden çalışma uygulamasına geçilmesiyle, çalışanların iletişiminin denetlenmesi zorlaştı. Son aylarda düzenleyiciler çok sayıda büyük bankada inceleme başlattı. Bunlar arasında Bank of America, Citigroup, Morgan Stanley ve Credit Suisse de bulunuyor. Düzenlemelerin niteliği ve kurumlara verilecek cezalar henüz belirsizlik taşıyor. Daha önce Bloomberg, JPMorgan’ın müzakerelerin henüz başında olduğunu bildirmişti. Birçok banka çalışanlarının iş için kişisel telefonlarını kullanmalarına izin veriyor.

Ancak bankacılara ve yatırım bankacılarına, mesaj kullanımını kısıtlamalarını ve bazı konuları konuşmaktan kaçınmalarını söylüyor. SEC ile JPMorgan arasında varılacak anlaşma, ilk cezayı da beraberinde getirecek. Ekim ayında yetkililer bazı durumlarda kurumların usulsüzlüğü kabul etmezken, inkar da etmediğini söylemişti. CFTC’nin bankanın hatalı olduğunu kabul etmesini bekleyip beklemeyeceği ise belirsiz. Kayıt tutma konusunda yapılan usulsüzlüğe yönelik 200 milyon dolarlık ceza oldukça yüksek bir miktar.

Bu tür soruşturmalar genellikle SEC tarafından denetlenen Finans Sektörü Düzenleme Otoritesi tarafından yürütülüyor. finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre 2020’nin aralık ayında Deutsche Bank’ın ABD birimi şirketin FINRA tarafından belirlenen kayıt tutma yükümlülüklerine uyum sağlamak için uygun bir sistemi olmadığı gerekçesiyle 2,5 milyon dolar ceza verilmişti. Deutsche Bank ise düzenleyicinin suçlamalarını kabul etmezken, inkar yoluna da gitmemişti.

JPMorgan’dan daha önce yapılan açıklamada da bankanın düzenleyicilerle konuyla ilgili işbirliği içinde olduğu söylenmişti. Şirket geçtiğimiz ay anlaşmanın ileri süreçlerinde olduğunu bildirmişti.

NatWest’e kara para aklamaktan para cezası

 

Ödeme şirketlerinde tehlike çanları çalıyor

 

JP Morgan'dan Türk bankaları tavsiyesi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)