BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisGoldman Sachs’ta müstehcen mesaj pahalıya patladı----

Goldman Sachs’ta müstehcen mesaj pahalıya patladı

Goldman Sachs’ta müstehcen mesaj pahalıya patladı
16 Haziran 2023 - 18:26 www.finansgundem.com

Goldman Sachs’in eski ortaklarından biri genç bir kadın bankacıya iş videolarıyla birlikte ‘kazara’ müstehcen bir görüntüsünü paylaştı. Kadın bankacı anlaşmak için milyonlarca dolarlık tazminat aldı

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Wall Street devi Goldman Sachs’in ortaklarından biri taciz suçlamalarından kurtulmak için bir kadın çalışanına birkaç milyon dolarlık anlaşma tazminatı ödemeyi kabul etti.,

Bloomberg’ün haberine göre Goldman Sachs ortağı yanlışlıkla genç bir personele işle ilgili gönderdiği bir videonun bir parçası olarak kendisinin müstehcen bir kaydını ekledi. Haberde konuyla ilgili bilgisi olan 12’den fazla isme ulaşıldığı belirtiliyor. 2020 yılında gerçekleşen olay hızlı bir şekilde CEO David Solomon da dahil olduğu bankanın üst düzey liderleri tarafından denetlenen katı bir iç inceleye dönüştü.

Söz konusu Goldman Sachs ortağı fintek girişimcisi ve milyarder Michael Dell’in kardeşi olan Adam Dell. İddialara göre şirket içi soruşturma Dell’in kameranın iş projesinden daha fazlasını filme aldığını fark etmediği ve uzaktan çalışma sürecinde tüm video dosyalarını farkında olmadan gönderdiği sonucuna vardı.

Haberde Dell’in birkaç ay sonra ortaklıktan ayrıldığı ve firmanın Dell’i danışman yönetici olarak atadığı, kadınınsa Wall Street bankası ile ilişiğinin kesildiği belirtiliyor.

Söz konusu gelişmelerin bugüne kadar saklı tutulması firma içerisinde tartışmalara yol açtı. Bazı kıdemli yöneticiler kadın çalışanın avukat bulma telaşından rahatsız olduklarını belirtiyor. Gelişmeleri anlatan bir kişi kadın çalışanın videodan dolayı gerçekten travma geçirmiş olması halinde izlemeyi bırakabileceğini savundu. Firma içerisindeki diğer kaynaklarsa bu tür tutumların onlarca yıllık güç dengesizliği üzerine inşa edilen güvensizlikten kaynaklandığını, bunu kavrayamayan ve böyle bir olayın istikrarsızlaştırıcı etkileri olabileceğini göremeyenlerin empati kültüründen yoksun olduğunu söyledi.

53 yaşındaki Adam Dell, birkaç yorum talebine cevap vermedi. Goldman sözcüsü Tony Fratto, konuyla ilgili basında yer alan haberler için “önemli olgusal hatalar içeriyor" dedi ve hataları detaylandırmadı.

Finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre, Goldman Sachs tarafından yapılan açıklamada grubun üst mevkilerinde cinsiyet çeşitliliğini iyileştirmenin kilit önem arz ettiği ve firmanın hâlâ kadınların istenmediği yönündeki kötü mirasla baş etmek zorunda olduğu belirtildi. Banka geçtiğimiz ay cinsiyet ayrımcılığı konusunda Wall Street tarihinin en büyük toplu davalarından birini sonuca ulaştırdı. Goldman kasım ayında da toksik işyeri kültürü hakkında şikayette bulunan bir kadın ortağına sekiz rakamlı bir anlaşma tazminat ödedi.

Tecrübeli bir risk sermayedarı olan Dell Goldman Sachs’in bireysel finans uygulaması Clarity Money’i satın almasıyla birlikte 2018 yılında Wall Street devine geçti. Ortak olarak Goldman’a katılan Dell, uygulamanın yaygınlaşmasını sağlamak için çalıştı.

İddialara göre olay sonrasında genç kadın bankacı bir avukat tutarak kendi adına 30 milyon dolarlık tazminat talebinde bulundu. Genç bankacı videonun gelecekteki kariyerine zarar verme tehlikesine dikkat çekti. Haber kaynakları Dell’in sonuç olarak talep edilen rakamdan çok daha az olmasına karşın milyonlarca dolarlık bir meblağ üzerinde anlaşmanın sağlandığını belirtiyor.

Videoyu ve sonrasını anlatan kaynaklar isimlerinin gizli tutulmasını istedi. Bloomberg haberinde şikayetçi olan kadının isminin verilmemesi ise kadın bankacının konuyla ilgili basına açık hiçbir açıklamada bulunmaması.

Wall Street’in cinsel saldırıların nasıl ele alındığı konusunda karanlık bir geçmişi var. Arjuna Capital’ın sosyal konulara odaklanan önde gelen aktivist yatırımcısı Natasha Lamb konuyla ilgili açıklamasında, “Bir şirketin her cinsel taciz iddiasına yönelik basın açıklaması yapmasını beklemiyorum. Ancak bir yatırımcı olarak, olayların sayısı, nasıl ele alındığı ve sadece halının altına süpürülmediği hakkında yıllık bir rapor beklerdim" ifadelerine yer verdi.

Odey skandalı finans dünyası için milat olabilir

 

Fed ve SEC'den Goldman Sachs'a soruşturma

 

Tacizci fon yöneticisinin adını bile kazıyacaklar

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)