BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkGoldman Sachs’ın en önemli ortağından tavsiyeler----

Goldman Sachs’ın en önemli ortağından tavsiyeler

Goldman Sachs’ın en önemli ortağından tavsiyeler
20 Kasım 2020 - 10:26 www.finansgundem.com

Daha önce hiç duymadığınız Goldman Sachs ortağı, finans ve kariyer tavsiyeleri verdi

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Goldman Sachs’ın ortağı olmak oldukça önem taşıyor. Bir kez ortak statüsünü kazandıktan sonra, ağacın zirvesine yerleşiyorsunuz. Ancak bazı Goldman ortakları diğerlerinden daha etkili ve bu kişiler ön planda da olmayabiliyorlar. Eğer 2020 için Goldman Sachs ortaklığı ödülü olsaydı, şirketin az bilinen Kurumsal Altyapı Başkanı Orla Dunne’a verilebilirdi. Londra’da yaşayan Dunne yakın zamanda ortak oldu ancak şirketin pandemi sürecinde ayakta kalmasında ve iyi performans göstermesinde kilit bir isimdi.

Çevrimiçi olarak düzenlenen Women in Technology (Teknolojide Kadınlar)’de konuşan Dunne, işinin kapsamından bahsetti. 

Dunne, “veri merkezlerimizdeki, binalarımızdaki, ağlarımızdaki ve multimedya altyapımızdaki teknolojiyi yönetiyorum” dedi. Dunne’un görevi Goldman ve çalışanlarının işlerini yapabilmesi için gerekli teknolojik altyapıyı sağlamak.

Bu yıl Dunne ve ekibi için oldukça yoğun geçti. Business Insider’a göre, 

Dunne, şirkette pandeminin yol açabileceği tehlikeleri gören ilk kişilerden biriydi. Şubat ayının sonlarında, dünya halen korona virüsün nelere neden olabileceğini anlamaya çalışırken, Dunne şirketin karantina uygulamaları başlarsa, çalışanları için ekipmanları nasıl temin edebileceklerini düşünmesi için bir e-mail gönderdi.

Toplantıya, memleketi İrlanda’dan katılan Dunne, bu dönemin önemini hatırlattı ve Goldman çalışanlarının %98’inin evden çalışmaya geçme sürecini “oldukça ilginç zorlukların” yaşandığı bir dönem olarak tanımladı. Goldman’ın daha önce de uzaktan çalışma teknolojine sahipti ancak Dunne’a göre, binalar yerine internet ve ses ağlarını birincil odak noktasına getirmek için çözümler üretmek gerekiyordu. 

Bu dönemde piyasalarda “eşi benzeri görülmemiş bir volatilite” vardı ve aynı zamanda işlem hacmi zirvedeydi. Aynı dönemde şirket daha önceden planladığı gibi veri merkezini Hong Kong’a taşıma sürecindeydi.

Goldman bu kaosu yönetmeyi başardı. Borsa biriminde, net getiriler ilk dokuz ayda bir önceki yıla göre %63 artış gösterdi. Geçtiğimiz hafta ortak olarak açıklanmasından önce, Dunne, Goldman’da 11 yıl genel müdür olarak görev yaptı. Dunne’un terfisinin nedeni bu korona virüs yılındaki pratik fikirleri ve başarısı oldu. Dunne konuşmasında, Goldman’daki teknolojistlerin “şirketin işleyişini sağladığını” söyledi. Açıklamasının devamında, “bir fırsat gördüğümüz anda onlarla iş birliği yapıyoruz” ifadesini kullandı. Teknolojistlerin rolü, bir çözümü tasarlamak ve uygulamaya geçirmek.

2000 yılında Goldman’ın teknoloji birimine müdür yardımcısı olarak katılmadan önce, Dunne, Morgan Stanley ve UBS’te çalıştı. Dunne insanların kariyerlerinin yukarı yönlü bir şekilde hareket edeceği varsayımlarına dikkatle yaklaşılması gerektiğini belirtti ve kariyerinin başında olanlara, değişimi kucaklamalarını ve kontrol edemeyecekleri faktörlerdense, kontrol edebileceklerine odaklanmalarını tavsiye etti.

Dunne’un tavsiyelerinin arasında dinelemek de var. Dunne, “iki kulağınız ve bir ağzınız var ve bunları bu oranda kullanmalısınız” dedi. Açıklamasının devamında, “genellikle iyi haberlere değil, kötü haberlere verdiğiniz tepkilerle değerlendirilirsiniz” ifadesini kullandı.

Eğer teknolojide, ya da bankacılığın herhangi bir alanında ilerlemek istiyorsanız, Dunne, yeri doldurulamaz bir uzman olmaktansa, kendinizi sürekli geliştirmeniz gerektiği tavsiyesinde bulundu. Dunne, “kendinize yüklenmeyin: Kariyerimin ilk dönemlerine baktığımda, kendi üzerimde baskı kurduğumu görüyorum” dedi.

Dunne aynı zamanda, Brexit nedeniyle Avrupa’ya taşınmak üzere olan Londralılara da tavsiyede bulundu. Kariyerinin ilk dönemlerinde, yeni bir data ve iletişim ağı kurmak için Paris’e taşınması istenmişti. Gard du Nord’a vardığında, paniğe kapıldı. Dunne, “dili bilmiyordum, Paris’te kimseyi tanımıyordum, o işe hazır değildim” dedi. Ancak Dunne başarılı oldu. Üst düzey yöneticiye göre bazen rahatsız edici durumlar, gelişim için bir fırsat olabilir.

Son olarak Dunne insanların başarılı olmak için kariyerlerinden başka bir şeye de ihtiyaçları olduğunu söyledi. Dunne, bir hobi edinmeyi tavsiye ederek, “sevdiğiniz bir şey bulun” dedi.

Gündem Türkiye! AB için dönüm noktası

 

JPMorgan: TCMB'nin faiz kararında mesajlar oldukça net

 

Merkez'in artırımı Goldman Sachs'a yetmedi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)