BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiGoldman Sachs: TCMB'nin rezervleri pozitife dönebilir----

Goldman Sachs: TCMB'nin rezervleri pozitife dönebilir

Goldman Sachs: TCMB'nin rezervleri pozitife dönebilir
24 Şubat 2024 - 06:01 www.finansgundem.com

Türkiye'de gevşemenin yılın üçüncü çeyreğinden itibaren başlayacağına ilişkin öngörülerin yer aldığı Goldman Sachs raporunda TCMB'nin negatif olan swap hariç net rezervlerinin 2024 yılında pozitife dönebileceği belirtildi.

Goldman Sachs ekonomistleri Clemens Graffe ve Başak Edizgil tarafından hazırlanan son raporda TCMB'nin dezenflasyon için TL'de reel değerlemenin temel faktör olduğuna vurgu yapmasının altı çizildi.

Raporda Türk lirası ve rezervlerle ilgili pozitif beklentiler yer aldı.

Goldman Sachs ekonomistleri yabancı portföy girişi ve daralan cari açık dolayısıyla TL'de değer kaybının çekilmesini öngördü. Goldman Sachs ekonomistleri, TCMB'nin negatif olan swap hariç net rezervlerinin 2024 yılında pozitife dönebileceğini belirtti.

Ekonomistler daha önce ifade ettikleri gevşeme öngörüsünü korudu. Buna göre banka Türkiye'de gevşemenin yılın üçüncü çeyreğinden itibaren başlayacağını tahmin ediyor.

Goldman Sachs ekonomistlerine göre banka likidite fazlası ve yükselen kredi kartlarına daha çok odaklanıyor. Raporda "TCMB'nin son dönemde kredi kartı harcamalarındaki artışı engellemek için yeni tedbirler almasını beklemeye devam ediyoruz" ifadeleri kullanıldı.

MB rezervlerinde 719 milyon dolarlık gerileme

 

Merkez Bankası rezerv varlıklarında azalma

 

Merkez Bankası altın rezervlerini artırdı

 

Merkez Bankası rezervlerinde gerileme

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)