BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaMerkez Bankası rezerv varlıklarında azalma----

Merkez Bankası rezerv varlıklarında azalma

Merkez Bankası rezerv varlıklarında azalma
15 Şubat 2024 - 14:42 www.finansgundem.com

TCMB rezerv varlıkları, geçen ay bir önceki aya kıyasla yüzde 5 gerileyerek 133,9 milyar dolar seviyesine indi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), resmi rezerv varlıklarının, ocak ayında bir önceki aya göre yüzde 5,0 azalarak 133,9 milyar ABD doları düzeyinde gerçekleştiğini bildirdi.

TCMB'den yapılan açıklamaya göre, bu dönemde alt kalemler itibarıyla, döviz varlıkları bir önceki aya göre yüzde 8,4 azalarak 78,0 milyar ABD doları, altın cinsinden rezerv varlıkları yüzde 0,4 artarak 48,4 milyar ABD doları olarak gerçekleşti.

Vadesine 1 yıl veya daha az kalmış Merkezi Yönetim ve Merkez Bankası’nın önceden belirlenmiş döviz çıkışları (döviz kredileri, menkul kıymetler ve mevduat işlemlerinden doğan yükümlülükler) bir önceki aya göre yüzde 0,3 azalarak yaklaşık 50,7 milyar ABD doları seviyesinde gerçekleşti. Bu tutarın yaklaşık 42,1 milyar ABD doları anapara, 8,6 milyar ABD doları faizden oluştu. Ayrıca, Merkez Bankası’nın yurt içi ve yurt dışı yerleşik bankalarla yapmış olduğu swap işlemlerinden kaynaklanan net döviz ve altın yükümlülükleri yaklaşık 73,3 milyar ABD doları olup, söz konusu tutarın 17,6 milyar ABD doları bir ay vadeli oldu.

Şarta bağlı döviz çıkışları, 1 yıl içinde ödenecek Hazine garantili dış borçlar ile diğer yükümlülüklerden (döviz ve altın cinsinden zorunlu karşılıklar bloke hesabı ve akreditifler) oluşuyor. Söz konusu yükümlülükler bir önceki aya göre yüzde 0,3 azalarak 50,2 milyar ABD doları olarak gerçekleşti.

Merkez Bankası altın rezervlerini artırdı

 

Merkez Bankası rezervlerinde gerileme

 

Merkez Bankası rezervleri 137.2 milyar dolara geriledi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)