BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkGoldman CEO’sundan resesyon uyarısı----

Goldman CEO’sundan resesyon uyarısı

Goldman CEO’sundan resesyon uyarısı
21 Temmuz 2022 - 15:32 www.finansgundem.com

Goldman Sach CEO’su Solomon ABD’de resesyon ihtimalinin normalden daha fazla olduğunu öngörüyor. Solomon gelecekte insanların uzun süreli yüksek enflasyon ortamına hazırlanması gerektiğini söyledi.


FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Amerika'nın en büyük bankalarından birinin CEO'su, enflasyonun ABD ekonomisinde bir süre daha sorun yaratabileceğinden endişe duyuyor. Goldman Sachs CEO’su David Solomon CNN International’daki açıklamasında ABD’de resesyon ihtimalinin arttığını söyledi.

Solomon insanların “yüksek enflasyonlu bir ekonomik ortama hazırlanması gerektiğini” belirterek “enflasyonun henüz tam olarak zirveye ulaşmaması ihtimalinin güçlü” olduğunu konusunda uyardı. Goldman Sachs CEO’su enflasyonun “geçici olmadığına kesinlikle” inandığını da sözlerine ekledi.

Tüm bunları göz önünde bulunduran Solomon bir resesyon olasılığının normalden çok daha fazla olduğunu belirtti. CEO ABD Merkez Bankası’nın (FED) bu yıl üç kez faiz oranlarını artırdığına ve önümüzdeki Çarşamba günü de faiz oranlarını artırmaya devam edeceğine dikkat çekti.

Solomon, “Yüksek enflasyon ve ekonomik sıkılaştırma sürecinden geçtiğiniz her dönemde ekonomide bu tür yavaşlamalar tecrübe edersiniz. Bu sebeple ben resesyon ihtimalimizin yüksek olduğunu düşünüyorum” dedi.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre Goldman Sachs yönetimi ikinci çeyrek bilanço açıklaması sırasında da resesyon endişelerinin altını çizmişti. Goldman’ın Baş Finans Sorumlusu (CFO) Denis Coleman bankanın işe alım süreçlerini yavaşlatacağını ve aynı zamanda boşalan pozisyonların yerini doldurmak için daha yavaş davranacaklarını söylemişti. Bankadan yapılan açıklamada işlerin ters gitmesi halinde işçi çıkarma seçeneğinin de masada olduğu ima edilmişti.

Goldman Sachs CEO’su konuyla ilgili açıklamasında işe alım süreçlerinin yavaşlatılacağını doğrulasa da ‘bu rakamın sıfır olmayacağını’ söyledi. Temkinli konuşan Solomon, “Dünyanın altı ay sonra nasıl görüneceğini size söyleyemem. Eğer daha zorlu bir ortam olursa buna göre davranacağız. Her zaman bu tür şeyler hakkında nasıl düşüneceğimiz konusunda çevik olmaya çalışırız” dedi.

Solomon ayrıca, Biden yönetimine, federal hükümetin ülkenin daha acil ekonomik sorunlarından bazılarının ele alınmasına nasıl yardımcı olabileceği konusunda da tavsiyelerde bulundu. CEO siyasilerin özellikle enerji endüstrisinde ve diğer emtia sektörlerinde "yatırımı destekleyen uzun vadeli politikalar hakkında düşünmeleri" gerektiğini söyledi.

CEO, “Bu noktada daha fazla enerji güvenliğini ve enerji kaynaklarımıza yatırımı teşvik eden enerji politikasına ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum” dedi. Solomon ABD'nin enerjide bağımsız olması ve ülkenin uzun vadede "daha yeşil" olabilmesi için teşvikler yaratması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Solomon, “Ukrayna'daki savaştan çıkan derslerden biri, insanların enerji, gıda, doğal mineraller, belirli sağlık kaynakları hakkında daha farklı düşünecekleri. Arz perspektifinden bakıldığında, bu değerlerin bir kısmı için güvende hissetmeliyiz. Bu, her şeyin sınırlarımız içinde yapılması gerektiği anlamına gelmez. Hala küresel bir ekonomide faaliyet gösteriyoruz, ancak doğru erişime ve doğru güvenliğe sahip olduğumuzdan emin olmamız gereken şeyler var. Mutlaka başkalarına güvenmek zorunda değiliz” açıklamasında bulundu.

Solomon ayrıca, Biden yönetiminin Çin'e yönelik Trump dönemi tarifelerinden hepsinden olmasa da bir kısmı fazlasından kurtulmak gerektiğini de söyledi. Goldman CEO’su ekonomik büyümeyi artırmaya yardımcı olmak için göç politikasındaki değişiklikleri desteklediğini de belirtti.

Goldman CEO’su, “Müthiş olacağını düşündüğüm şeylerden biri geçici çalışma vizeleri. Amerika Birleşik Devletleri'nde daha fazla emeğe ihtiyacımız var. Bol miktarda işçi imkanımız bulunuyor” dedi. Solomon bu uygulamadan özellikle küçük işletmelerin fayda sağlayacağını sözlerine ekledi. Ancak Solomon, “Sınırımızı güvence altına alana kadar ve net bir sınır politikası oluşturana kadar bunların hiçbiri gerçekleşemez” açıklamasında bulundu.

Dünyanın en güçlü bankacısı: Ufukta kara bulutlar var

 

Goldman Sachs’dan işten çıkarma sinyali

 

Goldman Sachs resesyon ihtimalini değerlendirdi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)