BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiGoldman, ABD için resesyon beklentisini revize etti----

Goldman, ABD için resesyon beklentisini revize etti

Goldman, ABD için resesyon beklentisini revize etti
18 Temmuz 2023 - 08:45 www.finansgundem.com

Goldman Sachs gelecek sene ABD için resesyon beklentisini yüzde 5 düşürerek, yüzde 20'ye çekti.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Hazine Bakanı Janet Yellen'in dün G20 toplantılarına katılmak üzere gittiği Hindistan'da ABD ekonomisi için de bazı olumsuz durumlar olmasına rağmen resesyon beklemediğini ifade etmesi sonrası Wall Street bankaları da resesyon beklentilerini aşağı yönlü revize etti.

Goldman Sachs Başekonomisti Jan Hatzius'a göre, ekonomik faaliyet ve enflasyona ilişkin son olumlu verilerin ardından ABD ekonomisinin önümüzdeki 12 ay içinde bir resesyondan kaçınma şansı daha yüksek.

BloombergHT'nin haberine göre Hatzius pazartesi günü yayınladığı bir raporda, "ABD'de önümüzdeki 12 ay içinde bir resesyonun başlama olasılığını yüzde 25'ten yüzde 20'ye düşürüyoruz. Beklentimizdeki revizyonun ana nedeni, enflasyonu makul bir seviyeye indirmek için bir resesyon gerekmediği yönündeki düşüncemizdir" ifadelerini kullandı.

Hatzius, ABD'de çekirdek enflasyonun geçen ay 2021'den bu yana en düşük seviyeye gelmesinin ardından enflasyonist baskılarda devam eden bir gevşeme beklemek için 'güçlü temel nedenler' olduğunu belirtti.

Hatzius, Fed'in önümüzdeki hafta faizi tekrar artırmaya hazırlanırken, bunun muhtemelen geçen yıl başlayan sıkılaşma serisinin sonuncusu olacağını söyledi.

Hatzius, "Önümüzdeki birkaç çeyrekte, özellikle ekim ayında öğrenci borcu ödemelerinin yeniden başlamasına göre ayarlandığında, reel harcanabilir kişisel gelir büyümesinin yavaşlaması ve banka kredilerinin azalması nedeniyle bir miktar yavaşlama bekliyoruz. Ancak finansal koşullardaki gevşeme, konut piyasasındaki toparlanma ve fabrika inşaatlarında devam eden patlama, ABD ekonomisinin trendin altında bir hızla da olsa büyümeye devam edeceğini gösteriyor" dedi.

ABD'de resesyon ihtimali

 

ABD'de resesyon riski

 

ABD'de resesyon korkusu işçi kıyımına sebep oluyor

 

Hedge fon devi: ABD'de resesyon kaçınılmaz

 

Goldman'dan ABD'de resesyon uyarısı

 

Morgan Stanley: ABD'de resesyon olasılığı yarı yarıya

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)