BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiGoldman'dan ABD'de resesyon uyarısı----

Goldman'dan ABD'de resesyon uyarısı

Goldman'dan ABD'de resesyon uyarısı
21 Haziran 2022 - 08:16 www.finansgundem.com

Goldman Sachs ekonomistleri, ABD ekonomisinin bir resesyona girmesi olasılığının arttığını belirttiler ve GSYH büyüme tahminlerini aşağı yönlü revize ettiler.

ABD ekonomisinin gelecek yıl bir resesyona girmesi olasılığının yüzde 15'ten yüzde 30'a yükseldiğini belirten Goldman Sachs ekonomistleri, ilk yıl resesyondan kaçınılabilmesi halinde ikinci yıl resesyona girilmesi olasılığının yüzde 25 olduğunu da savundular

Bu, gelecek 2 yılda ABD ekonomisinin resesyona girmesinin kümülatif olasılığının yüzde 35'ten yüzde 48'e yükseldiği anlamına geliyor.

Goldman Sachs ekonomisti Jan Hatzius yazdığı araştırma notunda, "Resesyon riskini şu anda daha yüksek ve daha önden yüklemeli görüyoruz. Bunun teel nedenleri temel büyüme patikasının şu anda daha düşük olması ve enerji fiyatlarının daha fazla artması halinde Fed'in yüksek enflasyona ve enflasyon bekleyişlerine güçlü şekilde yanıt vereceği endişesinin artması" değerlendirmesini yaptı.

Ekonomistler, ABD ekonomisi için ikinci çeyrek büyüme tahminlerini yüzde 2,8 olarak korurken, üçüncü çeyrek için büyame beklentisi i yüzde 1,75'e, dördüncü çeyrek büyüme beklentisini yüzde 0,75'e ve 2023 ilk çeyrek büyüme tahmiinni yüzde 1'e indirdiler.

ABD’de 2022 sonuna kadar ekonomik beklentiler

 

ABD bu yıl resesyona girecek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)