BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinGökyüzü tutkunları rasathanede buluştu: Meteor yağmurunu izlediler!----

Gökyüzü tutkunları rasathanede buluştu: Meteor yağmurunu izlediler!

Gökyüzü tutkunları rasathanede buluştu: Meteor yağmurunu izlediler!
13 Ağustos 2023 - 09:35 www.finansgundem.com

Gökyüzüne duyulan ilgiyi bir araya getiren Ankara Üniversitesi Kreiken Rasathanesi, yaklaşık 1000 gökyüzü meraklısını "Perseid meteor yağmuru"nun büyülü izlemi için buluşturdu.


Gökyüzü tutkunları, yılın en etkileyici doğa olaylarından biri olarak gösterilen "Perseid meteor yağmuru"nu Ankara Üniversitesi Kreiken Rasathanesi'nde gözlemledi.

Ankara Üniversitesinin İncek'teki rasathanede düzenlediği etkinliğe, gökyüzü meraklıları yoğun ilgi gösterdi.

Rasathanenin bulunduğu alanda toplanan yaklaşık 1000 katılımcı, havanın kararmasıyla teleskoplar önünde uzun sıra oluşturdu.

Akademisyenler ve astronomi öğrencileri eşliğinde kubbe binasındaki ve bahçedeki teleskoplarla Satürn gözlemi yapan astronomi meraklıları, daha sonra çıplak gözle görülebilen "Perseid meteor yağmuru"nu izledi.

Rasathane kampüsü içindeki müzeyi de ziyaret eden katılımcılar, bilimsel gözlemler sırasında kullanılmış gözlem araçlarını inceleme fırsatı buldu.

Sarıyer'de Meteorfest'23 etkinliği

Sarıyer Kilyos Sahili'nde Perseid meteor yağmurunu izlemek isteyenler, Meteorfest'23 etkinliğine akın etti. Dün sabah 09.00'da başlayan etkinlikte,  temel kampçılık eğitiminden, roket fırlatma etkinliklerine kadar birçok program düzenlendi. Etkinliğe katılanlar gece ise görsel şöleni izlemek için ateş yakarak, sandalyelerinde gökyüzüne odaklandı. Kimisi elinde telefon, kimisi de teleskoplardan; halk arasında 'yıldız kayması' olarak bilinen ve yılda 8 kez gerçekleşen meteor yağmurlarının en görkemlisi şeklinde tanımlanan Perseid meteor yağmurunu izledi. Vatandaşlar aileleriyle çadır kurarak, etkinliğin tadını çıkardı.

Erciyes'te 2 bin 650 metre yükseklikte meteor yağmuru

Kayseri'de gökyüzü tutkunları, meteor yağmurlarının en görkemlisi Perseid meteor yağmurunu Erciyes Dağı'nın 2 bin 650 metre yüksekliğinde izledi.



Kayseri Bilim Merkezi ile Erciyes A.Ş. tarafından Erciyes Kayak Merkezi Hacılar Kapıda düzenlenen etkinlikte, gökyüzü tutkunları bir araya geldi. Işık kirliliğinden uzakta gökyüzünü gözlemleyen katılımcılar, teleferiklerle Erciyes'in 2 bin 650 metre yüksekliğine çıktı. Vatandaşlar yanlarında getirdikleri minderlere yatarak, Perseid meteor yağmurunu izledi. 

Kavurucu sıcaklar sürüyor! Termometreler 48 dereceyi gördü

 

Sakallı kadın Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)