BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiGodiva’nın varlık satışında önemli gelişme----

Godiva’nın varlık satışında önemli gelişme

Godiva’nın varlık satışında önemli gelişme
19 Ocak 2019 - 13:20 www.finansgundem.com

Yıldız Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker’in 2007’de satın aldığı dünyaca ünlü premium çikolata markası Godiva’da önemli bir adım atıldı

 CÖMERT YILDIZ -FİNANSGUNDEM.COM

Yıldız Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker’in o dönem 850 milyon dolara aldığı Godiva’nın Asya-Pasifik Bölgesi’nde yer alan Japonya, Güney Kore, Yeni zelanda ve Avustralya’yı kapsayan ülkelerdeki operasyonunun geçtiğimiz yıl eylül ayında satışa çıkardığına yönelik haberler gündemdeydi.

İşte bu satışta kısa listenin oluştuğu iddia ediliyor. Godiva’nın 4 ülkeyi kapsayan bölgedeki operasyonlarıyla daha önce Baring PE, CVC, MBK Partners ve Japon Mitsubishi’nin birimi olan Marunouchi gibi ünlü yatırım ve fonların ismi konuşuluyordu.

Kısa liste oluştu

İşte bu satışta kısa liste oluştu ve iki şirketle görüşmelerin sürdüğü ifade ediliyor. İddialara göre Baring PE ve CVC adlı fonların süreçte artık yer almayacağı, Japon Marunouchi ve MBK Partners’ın kısa listedeki iki şirket olduğu konuşuluyor. Satışa konu varlıkların fiyatı 1.5 milyar dolar olduğu daha önce basında da yer almıştı. Sadece Japonya’da geçtiğimiz yıl Godiva 350 milyon dolarlık bir ciro elde etmişti.

Yıldız Holding, Godiva'nın 3 ülkedeki operasyonlarını satacak

 

Yıldız Holding, Godiva'nın Japonya faaliyetlerini satıyor

 

Lüks çikolata devi Godiva markete girecek

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)