BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaG.Kıbrıs'a emekli maaşı havalesi durdu----

G.Kıbrıs'a emekli maaşı havalesi durdu

G.Kıbrıs'a emekli maaşı havalesi durdu
29 Mart 2013 - 14:14 www.finansgundem.com

İngiltere, Güney Kıbrıs bankalarına emekli maaşı havalesini durdurdu

İngiltere Çalışma ve Emeklilik Bakanlığı, bütün Rum bankalarına kendi vatandaşları için emekli maaşı havalelerini durdurduğu bilgisini verdi. İngiliz Bakanlığı, Rum tarafında yaşanan İngilizlerin Güney Kıbrıs'ta bulunan Büyük Britanya Bankası'nda hesap açmalarını isteyerek maaşların artık bu bankaya yatacağını kaydetti.
İlgili bakanlık, Güney'de yaşayan İngiliz vatandaşlarına Müdür Graeme Wallace imzasıyla gönderdiği mektupta, kendilerine sunulan iki seçenekten birini tercih etmemeleri halinde, Rum bankalarına güven yeniden tesis edilene kadar hak ettikleri maaşların gönderilmeyeceğini bildirdi.
Rum Politis gazetesi, Euro Grubu'nun, Rum bankacılık sistemini "bir gecede dağıtan" kararının büyük boyutlar kazanmakta olduğu yorumunu yaptı. Gazete, İngiltere Çalışma ve Emeklilik Bakanlığı tarafından alınan kararın Güney'de yaşayan binlerce İngiliz vatandaşını ve yıllarca İngiltere'de çalıştıktan sonra Güney'e kesin dönüş yapan Rumları ilgilendirdiğini belirtti.
Yine aynı gazete, bu talimatın derhal değişmemesi halinde Rum turizmini de kaçınılmaz olarak olumsuz etkileyeceğini kaydetti. İngiltere'den kesin dönüş yapan bir Rum'un kaynak gösterildiği haberde, adı belirtilmeyen Rum'un, Güney'deki bankaların dün yeniden açıldığını hatırlatarak, kararın yeniden gözden geçirilmesini istemesi üzerine İngiltere Çalışma ve Emeklilik Bakanlığı'ndan olumsuz cevap aldığı kaydedildi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)