BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGintsburg: Sputnik V’nin Omikron nedeniyle değiştirilmesi için bir sebep yok----

Gintsburg: Sputnik V’nin Omikron nedeniyle değiştirilmesi için bir sebep yok

Gintsburg: Sputnik V’nin Omikron nedeniyle değiştirilmesi için bir sebep yok
11 Aralık 2021 - 16:38 www.finansgundem.com

Gamaleya Araştırma Merkezi Başkanı Aleksandr Gintsburg, yeni tip korona virüsün (Kovid-19) Omikron varyantını incelediklerini ve şu anda Sputnik V aşısının değiştirilmesi için bir neden görmediklerini söyledi.


Rus basınına konuşan Gintsburg, öncelikle mevcut aşının Omikron varyantına karşı ne kadar etkili olduğunun kontrol edilmesi gerektiğini belirterek, “Gamaleya Merkezi’nde yeni varyantın dizilimini yaptık. Bulunmuş olması, aşının acilen değiştirilmesi gerektiği anlamına gelmiyor. Aşının şu anda değiştirilmesi için bir sebep yok. Mevcut aşının Omikron varyantına karşı işe yarayıp yaramadığına bakmamız gerekiyor” dedi.

Gintsburg, Omikron’un antikorların virüs nötralizasyonu ve ayrıca sinsitya oluşumu olasılığına bakılacağını kaydetti.

Daha önce Rossiya 24 televizyonuna verdiği demeçte Gintsburg, Sputnik V aşısının mevcut versiyonunun virüsün yeni varyantına karşı etkinliğinin incelenmesinin iki hafta süreceğini belirterek, aşının değiştirilmesinin gerekmeyeceği umduğunu dile getirmişti.

6 Aralık’ta Rospotrebnadzor, Güney Afrika ve diğer Afrika ülkelerinden dönen ve PCR testi pozitif çıkan 28 kişinin hastaneye kaldırıldığını, bunlardan ikisinde koronavirüsün Omicron varyantının saptandığını açıklamıştı.

Omikron adı verilen korona virüsün yeni mutasyonu, kasım ayının sonunda Güney Afrika, Botsvana ve İsrail'de ortaya çıkmasının ardından ABD ve bir çok Avrupa ülkesinde yayılmıştı. Uzmanlar, yeni varyantın diğer mutasyonlara göre çok daha hızlı yayıldığını ve çok sayıda mutasyon içermesi nedeniyle ciddi tehdit oluşturabileceğini belirtiyor.

Rusya Sağlık Bakanlığı, Omicron varyantının ortaya çıkmasıyla bağlantılı olarak, PCR testlerinin geçerliliğini 8 Aralık'tan itibaren 72 saatten 48 saate indirmişti.

Ayrıca, Güney Afrika ve ona komşu 8 Afrika ülkesinin yanı sıra, Hong Kong'dan Rusya'ya gelen herkesin iki haftalık karantinaya uyması gerekecek.

Avrupa Birliği Omikron Haritası açıklandı

 

ABD kanalizasyonlarında Omikron izleri

 

İngiliz profesör OmiKron sonuçlarını açıkladı!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)