BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGıda devi 3 ülkede o ürünleri toplattı----

Gıda devi 3 ülkede o ürünleri toplattı

Gıda devi 3 ülkede o ürünleri toplattı
19 Şubat 2013 - 18:36 www.finansgundem.com

Avrupa’yı kasıp kavuran at eti skandalında Nestle 3 üründe üretimi kesti. Peki, Türkiye’de durum ne?


Dünyanın en büyük gıda şirketlerinden Nestle’nin, İtalya ve İspanya'da satılan bazı hazır et yemeklerinde at DNA'sına rastlandı. Avrupa'da hızla yayılan at eti skandalıyla ilgili olarak geçen hafta ürünlerinin bundan etkilenmediğini açıklayan İsviçre merkezli Nestle yapılan testlere göre, iki makarnalı et ürününün yüzde 1'in üzerinde at DNA'sı içerdiğini belirtti. Akşam saatlerinde yapılan açıklamada üç üründe at eti DNS’nın tespit edtildiği, söz konusu ürünlerin üretiminin durdurulduğu ve ürünlerin piyasadan geri toplandığı belirtildi. Şirket tarafından yapılan ‘kamuoyu duyurusu’ şöyle:
“Bazı Avrupa ülkelerinde dana etinden imal edilen ürünlerde at etine rastlanması üzerine, Nestlé Avrupa’da ürünleriyle ilgili olarak bir inceleme başlatmış olup, Nestlé tarafından yapılan kapsamlı ve detaylı testlerin sonucunda üç üründe at eti DNA’sı tespit edilmiş, bu ürünlerin üretimleri durdurulmuş ve ürünler piyasadan geri toplanmıştır.  
Nestlé’nin gönüllü olarak başlattığı bu inceleme sonucunda, İtalya ve İspanya'da “Buitoni Beef” ve “Beef Tortellini” markalı iki dondurulmuş makarna ürünü ile Fransa'da da Nestlé ev dışı tüketim kanalı tarafından üretilen “Lasagnes à la Bolognaise Gourmandes” adlı ürününde at eti DNA’sına rastlanmıştır. Nestlé, bu nedenle tedarikçisi JBS Toledo N.V.'nin taşeronu H.J.Schypke firmasından tedarik edilen dana etlerini içeren tüm ürünlerinin üretimini durdurmuş, söz konusu ürünleri piyasadan geri toplatmıştır. Bu durum gıda güvenliği açısından bir risk taşımamaktadır. Söz konusu geri toplama, sadece bu üç ürün için İtalya, İspanya ve Fransa’da geçerli olup, Türkiye’deki Nestlé ürünleriyle herhangi bir ilgisi bulunmamaktadır.
Ürünlerimizin her zaman en üst düzeyde kalite standartlarına sahip olmasını temel iş ilkesi gören Nestlé olarak, Türkiye’deki bütün ürünlerimizin güvenle tüketilebileceğini kamuoyunun bilgisine sunarız.”
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)