BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGezi Parkı’ndaki iftarda olaylar çıktı----

Gezi Parkı’ndaki iftarda olaylar çıktı

Gezi Parkı’ndaki iftarda olaylar çıktı
29 Temmuz 2013 - 00:22 www.finansgundem.com

BDP’nin düzenlediği iftara katılmak isteyenler Gezi Parkı’na alınmadı. Polisle grup arasında arbede yaşandı

Taksim Gezi Parkı'da bu akşam 'Yeryüzü sofrası' adı altında iftar yapmak isteyen grubun, parka girmesine izin verilmedi. Bunun üzerine grup, Gezi Parkı'nın Taksim Meydanı'na bakan girişinde bulunan merdivenlerde oturma eylemi yaptı. Park etrafında güvenlik önlemi alan polis, bir süre uyarılar yaptıktan sonra grubu parktan uzaklaştırdı. Bu sırada grup ile polis arasında arbede yaşandı. Polis, yaşanan arbede ve sonrasında birçok kişiyi gözaltına aldı.  
TUNCEL: VALİNİN BU TUTUMUNU KINIYORUZ
Yaşanan arbedenin ardından Taksim Meydanı’na gelen aralarında BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel'inde bulunduğu grup, Gezi Parkı'na doğru yöneldi. Polis, parka girişe izin vermeyince Sebahat Tuncel ve beraberindekiler bir süre oturma eylemi yaptı. Gazetecilerin soruları üzerine Tuncel "Maalesef Vali Bey ile telefonla görüşmek istedik ama görüşemedik. Gezi Parkı direnişinden bu yana bu tutumu uyguluyorlar. Valinin bu tutumunu kınıyoruz. İnsanlar burada sadece iftar açacaklar. Hiçbir şey istemiyoruz. Halkımızla birlikte iftarımızı açacağız" dedi. Tuncel ve beraberindekiler bir süre oturma eylemi yaptıktan sonra, İstiklal Caddesi üzerinde kurulan Yeryüzü Sofrası'nda iftar açtı.
GEZİ PARKI'NA GİRİŞLER AÇILDI
Öte yandan Gezi Parkı'nın girişinde ve etrafında güvenlik önlemi alan polis akşam 17.00'de parkı vatandaş girişine kapatmıştı. Gezi Parkı saat 22.00'de yeniden açıldı. Park girişinde önlem alan polis ekipleri bekleme noktaları olan Atatürk Kültür Merkezi'ne gitti. Yaklaşık beş saat kapalı kalan Gezi Parkı yeniden vatandaşlara açılmış oldu.
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • SAMİMİYET0129 Temmuz 2013 13:18

    KAŞINIYORLAR.. Ne yapacaklarını şaşırmış durumdalar. AMA BİRGÜN KAŞINANLARI ÇOK İYİ KAŞIMAK LAZIM.. aim demeden haklarını vermek lazım.

  • ayrımcılık29 Temmuz 2013 09:07

    Bir gün önce taksim meydanın da mursi yanlıları oturma eylemi yaptı sakallı sarıklı cübbeli tek bir polis dahi yoktu Meydan'da elleri palalılar kol gezer yurt dışına kaçar kaçırılır! Hala anlayamayana bu eylemler sadece Gezi Parkı ve üç ağaç meselesi değil özgürlük ve ayrımsız bir ülke için alanlardayız.

  • oruç29 Temmuz 2013 00:52

    oruçlar tutuldu da iftarı kaldı dimi..

  • nail29 Temmuz 2013 00:44

    gezi parkında iftar bahane daha önce gezi parkı yokmuydu sizin derdiniz üzüm yemek değil bağcıyı dövmek utanın bu ülkeyi karıştırmayın bakın huzurluca bu ülke bütün hakların karnını doyuruyor