BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGenişleme Eylül'de azalır----

Genişleme Eylül'de azalır

Genişleme Eylül'de azalır
23 Mayıs 2013 - 06:54 www.finansgundem.com

PIMCO'nun başkanı Gross, Fed'in parasal genişleme önlemlerini büyük ihtimalle Eylül'de azaltmaya başlayacağını öngördü

Dünyanın en büyük tahvil fonu Pacific Investment Management Co.'nun kurucu ve başkanı Bill Gross, Fed'in parasal genişleme programını büyük ihtimalle Eylül'de azaltmaya başlayacağını söyledi.
Fed şu anda her ay 85 milyar dolarlık Hazine ve mortgage tahvili satın alıyor.
Gross, son dönemde hem Fed Başkanı Ben Bernanke, hem de New York Fed Başkanı William Dudley'nin Fed Açık Piyasa Komitesi'nin birkaç toplantısı içinde geri adım hamlelerinin geleceğini aktararak, "Sanıyorum alımlar birkaç ay içinde, Eylül gibi azaltılmaya başlanacak" dedi.
Bernanke dün Kongre önünde yaptığı konuşmasında tahvil alımlarının ne zaman azaltılacağına dair çelişkili açıklamalarda bulundu.
Dönüm noktalarına yaklaşıldığında, yatırımcılara değişimin yaklaştığını haber vermek için belirsiz ifadelerin kullanıldığının altını çizen Gross, "Fed Eylül gibi çıkmaya da başlasa, mevcut faizler zaten şimdiden yansıtıyor. Fed çalışmaları QE'nin 10 yıllık tahvil faizlerini 100 baz puan indirdiğini, yolun yarısının zaten gidildiğini gösteriyor; ki daha çıkışa başlamadık bile" dedi.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)