BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGenelkurmay AKP'ye çalışmaktan vazgeçse iyi olur----

Genelkurmay AKP'ye çalışmaktan vazgeçse iyi olur

Genelkurmay AKP'ye çalışmaktan vazgeçse iyi olur
11 Nisan 2015 - 16:56 www.finansgundem.com

HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, "Her iki taraf da orada ne yaşandığıyla ilgili tatmin edici bir açıklama yapmalı" dedi

HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, Vişnelik'teki ODTÜ Mezunları Derneği'nde katıldığı söyleşi öncesi basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Ağrı’daki çatışmayla ilgili soruya, "Her iki taraf da orada ne yaşandığıyla ilgili tatmin edici bir açıklama yapmalı" yanıtını veren Demirtaş şöyle konuştu: "Detaylı bilgi alamadık. Tabii ki üzücü ve kaygı verici bir gelişme. Tam olarak nasıl gerçekleşmiş, iyi araştırılması soruşturulması lazım. Nihayetinde barış süreci diye bir süreci hep birlikte sahipleniyorsak silahlar sussun diye, kimse ölmesin, öldürülmesin, yaralanmasın diyedir. Bence herkesin buna dikkat etmesi lazım. Her iki tarafın da orada ne yaşandığıyla ilgili tatmin edici bir açıklama yapması gerekmektedir."
GENELKURMAY'A YANIT: AKP 'YE ÇALIŞMAKTAN VAZGEÇSE İYİ OLUR
Demirtaş, çatışmayla ilgili olarak Genelkurmay Başkanlığı'nın yaptığı açıklamada, "Bölücü Terör Örgütü mensupları tarafından organize edilen ve Bahar Şenliği olarak isimlendirilen etkinlikte Bölücü Terör Örgütü'nün propagandasının yapılacağı, vatandaşlarımıza seçimde destekledikleri adaylara oy vermeleri konusunda baskı uygulanacağı yönünde bilginin alınması" ifadelerinin yer almasıyla ilgili olarak ise "Genelkurmay AKP'ye çalışmaktan vazgeçse iyi olur. Bu ülkenin ordusudur. Bir partinin ordusu değil. Kendileri de seçime giren bir parti değiller. Bu tür seçime endeksli açıklamalar veya adaylıklarla ilgili spekülasyon yapacak açıklamalar yapmasalar iyi olur" dedi.

'SIRRI BEY'İN SÖYLEDİKLERİ DOĞRUDUR'
Demirtaş ayrıca, Sırrı Süreyya Önder'in çözüm sürecine ilişkin kongrenin toplanması hakkındaki açıklamaları için"Silahlar tümden sussun ve bırakılsın diye bir çaba içerisindeyiz. 10 madde müzakere edilsin diye çaba içerisindeyiz. Sırrı Bey'in söyledikleri doğrudur" dedi.
HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in "İmralı'da mutabakat sağlanan maddelerde adım atılsa KCK bir haftada kongreyi toplar" şeklindeki açıklamaları sorulan Demirtaş, "Sırrı Bey açıkladı zaten İmralı Heyeti'nin sözcüsü gelişmeleri takip ediyor. Silahlar tümden sussun ve bırakılsın diye bir çaba içerisindeyiz. 10 madde müzakere edilsin diye çaba içerisindeyiz. İmralı Heyeti'miz de buna katkı sunmaya çalışıyor. Sırrı Bey'in söyledikleri doğrudur" diye konuştu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)