BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGemi değil tatil köyü... 2024'te Karayipler'de----

Gemi değil tatil köyü... 2024'te Karayipler'de

Gemi değil tatil köyü... 2024'te Karayipler'de
02 Temmuz 2023 - 10:34 www.finansgundem.com

Dünyanın en büyük yolcu gemisi Icon of the Seas 2024'te ilk yolculuğuna çıkacak.

Havuzundan su kaydırağına, buz pateninden çocuk alanlarına... Tüm bunlar dünyanın en büyük yolcu gemisinde. Royal Caribbean'ın Icon of the Seas isimli gemisi, denize açılmak için artık geri sayıma başladı. Geminin 2024'te ilk yolculuğuna çıkması bekleniyor.

Geçtiğimiz günlerde yaşanan trajik olayla kendini yeniden hatırlatan Titanik, dünyanın en büyük buharlı yolcu gemisiydi. 1912’de buz dağına çarpan gemi, gösterişli süslemeleri, dekorasyonu gibi özellikleriyle göz dolduruyordu. Yıllar geçtikçe Titanik’i idol olarak belirleyen endüstride çok daha lüks ve bir o kadar da güvenli seyahat etmeyi sağlayan gemiler yapıldı. Bunun son örneği de Royal Caribbean International’a ait Icon of the Seas isimli gemi…

Dünyanın en büyük yolcu gemisi, yıllar süren inşa sürecinden sonra denize açılmaya hazırlanıyor. Devasa gemi, sadece boyutuyla rekor kırmakla kalmıyor, aynı zamanda konuklara birbirinden farklı alanlarda da eğlence sunuyor.

Royal Caribbean International’ın iddialı gemisi Icon of the Seas, Finlandiya’da inşaatının son aşamasında.

Icon of the Seas, 3 metre ve 14 bin ton daha küçük olan kardeş gemisi Wonder of the Seas’ın rekorunu kırıyor. Devasa gemi, 5.610 yolcu ile gelecek yılın başında Karayip sularına açılacak.

Küçük bir kasaba büyüklüğündeki gemi sunduğu birbirinden eğlenceli alanlarla konuklarına asla sıkılmayacaklarını garanti ediyor. Geminin en heyecan verici özelliği ise su kaydırağı, yedi havuz ve dokuz jakuzi içeren dünyanın en büyük deniz su parkı. Ayrıca geminin 20 güvertesi bulunuyor.

Gemide yemek tutkunları için ise pizza, suşi, günlük atıştırmalıklar, biftek, deniz ürünleri ve burgerlerden oluşan çok çeşitli restoranlar bulunuyor. Ayrıca okyanus manzaralı konaklama alanları gibi 28 farklı oda çeşidi sunuyor.

Gemi, 2024’teki ilk seferinden önce 26 Ekim’de denizde Royal Caribbean filosuna katılacak.

Her şeyin sorunsuz çalıştığından emin olmak için yüzlerce personel ile ilk denemeleri ise geçen hafta başarıyla tamamlandı.

Royal Caribbean International Başkanı Michael Bayley şunları söyledi: “Bu gemiyi yaratmak için harcanan tüm enerjiye ve zamana baktığınızda akıllara durgunluk veriyor. Icon of the Seas, ilk deniz denemeleri sırasında yüzlerce mil yol kat etti ve bu sırada ana motorlar, gövde, fren sistemleri, direksiyon, gürültü ve titreşim seviyeleri test edildi.”(Sözcü)

Türkiye'yi 5 ayda ziyaret eden kruvaziyer yolcusu 299 bini aştı

 

Dev kruvaziyer Bodrum'a 1355 turist getirdi

 

Kuşadası'na dev kruvaziyerle 4 bin 200 turist geldi!

 

İzmir'e yılın ilk kruvaziyeri geldi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)