BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasa'Gelişmekte olanlar duyarlı'----

'Gelişmekte olanlar duyarlı'

'Gelişmekte olanlar duyarlı'
30 Eylül 2013 - 10:55 www.finansgundem.com

Borsa İstanbul Başkanı İbrahim Turhan, gelişmekte olan ülkelerin gelişmiş ülkelerin kararlarına saygı duyduğunu söyledi

Borsa İstanbul Araştırma Müdürlüğü tarafından Bulgaristan ve Viyana Borsalarının Başkanları ile Varşova ve Saraybosna Borsalarının Başkan Yardımcılarını bir araya getiren Borsa İstanbul Finans ve Ekonomi Konferansı, küresel finans sistemleri ile ekonomilerdeki yasal düzenlemeler ve rekabete ışık tutacak.
Borsa İstanbul Araştırma Müdürlüğü tarafından düzenlenen Borsa İstanbul Finans ve Ekonomi Konferansı, "Küresel Finansal Sistem ve Ekonomilerde Sorunlar ve Çözümler" ana temasıyla 30 Eylül 2013 tarihinde Borsa İstanbul Konferans Salonu'nda başladı.
Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. M. İbrahim Turhan, Bulgaristan Borsası CEO'su Ivan Takev, Viyana Borsası Eş CEO'su Michael Buhl, Varşova Borsası Genel Müdür Yardımcısı Pawel Graniewski ve Saraybosna Borsası Genel Müdür Yardımcısı Almir Mirica'nın teşrif ettiği konferans düzenlenen gong töreni ile açıldı.
İbrahim Turhan: "Konferansımızın kriz sonrası ekonomilerin yeniden yapılandırılmasına ekonomilerin geleceğine ışık tutmasını arzuluyoruz" 
Konferansa ilişkin bilgiler veren konuşan Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. M. İbrahim Turhan  " Küresel finans akımlarının hızlandığı, gerek gelişmiş gerekse gelişmekte olan ülke ekonomileri arasındaki etkileşimin arttığı ve dünyanın ekonomik çekim merkezinde önemli değişimlerin yaşandığı günümüz dünyasında yeni bir finansal mimariye duyulan ihtiyaç aşikâr. Özellikle küresel kriz sürecinde ve sonrasında yaşananlar, gelişmekte olan ülkelerin gelişmiş ülkelerdeki ekonomik kararlara karşı ne derece duyarlı olduklarını da ortaya koydu. Yerleşik finansal mimariye ilişkin tüm bu değişimlerin anlaşılması ve yorumlanmasında en önemli rol tabii ki akademiye düşüyor. Borsa İstanbul olarak bu yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz BIFEC Konferansı vesilesiyle farklı ülkelerden akademisyenlere küresel ölçekli bir tartışma platformu sunarak, günümüz Finans meselelerine ilişkin farklı çalışmaların ve fikirlerin paylaşımına katkı sunmayı amaçlıyoruz.  İki gün sürecek konferansta sermaye piyasaları ve diğer finansal piyasalar, finansal kurumlar,  yeni finansal enstrümanlar, davranışsal finans, gayrimenkul finansmanı, finansal okuryazarlık, finansal krizler ve faizsiz finans gibi konulara ilişkin birçok oturum gerçekleşecek. Konferansın somut sonuçlara vesile olmasını ve finansal bir merkez olma yolundaki İstanbul'a ve bölgemize akademik anlamda katkı sağlamasını diliyor, konferansın organizasyonunda görev alan tüm arkadaşlarımı tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)