BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGelişmekte olan pazarlar kurtuluş arayışında----

Gelişmekte olan pazarlar kurtuluş arayışında

Gelişmekte olan pazarlar kurtuluş arayışında
13 Nisan 2020 - 11:48 www.finansgundem.com

Gelişmekte olan ülkelerin piyasalarındaki güçlü kazançlarının devam edip etmeyeceği küresel ekonominin sözde koruyucularının yaptıklarına bağlı olacak

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

IMF eski Baş Ekonomisti Maury Obstfeld’a göre ikinci dünya savaşı sonrası en büyük krizle karşı karşıyayken bu hafta politika yapıcıların alacağı kararların dünya genelinde korona virüs için atılan adımlar açısından çok büyük önemli.

Gelişmiş ülkeler güçlü bir adım atmadığı sürece gelişmekte olan ülkelerde ödenemeyen borçlar yıpratıcı düzeyde bir artış olabilir. Bu artışta küresel ekonomideki yavaşlamanın önünde engeli teşkil eder. Doların yükselişi özellikle dolar borcu yüksek olan ve ihracatlarına salgın nedeniyle sert düştüğü ekonomilerde ciddi sorunlara yol açacak gibi duruyor.

Institute of International Finance’ın Ekonomistleri Robin Brooks ve Elina Ribakova, gelişmekte olan piyasalar için 2020’nin ikinci yarısında toparlanma görse de 2019 seviyelerine geleceğine inanmıyor. İkiliye göre dış finansman ve ekonomi politikaları eksiklikleri bu ülkelerin borsalarını zora sokması beklerken dış desteğe mecbur kalacaklar.

Etiyopya’nın Başbakanı Abiy Ahmed, IMF’nin korona virüs kriziyle başa çıkmak için planlanan 50 milyar dolarlık desteğe ek olarak Afrika’nın 100 milyar dolarlık acil mali teşviklere ihtiyacı olduğunu söyledi.

Endonezya merkez bankası Salı günü toplantısında rupiyi baskıdan kurtarmak için faiz oranlarını düşürmesi bekleniyor. Benzer durum Hindistan ve Şili de yaşandı. Dubai merkezli finans şirketi Tellimer’ın Baş Stratejisti Hasnain Malik’e göre gelişmiş ülkeler kurtarma planları hazırlamadığı sürece faiz indirimleri görmeye devam edeceğiz.

Yeni ekonomik önlem paketi hazırlığı

ABD ekonomisinde ‘V’ şeklinde iyileşme olamayacak

İngiltere ekonomisinde 0'luk düşüş öngörülüyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)