BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGelişen piyasalara Çin dopingi----

Gelişen piyasalara Çin dopingi

Gelişen piyasalara Çin dopingi
18 Kasım 2013 - 19:04 www.finansgundem.com

Gelişen piyasa hisseleri, Çin'in geniş kapsamlı reform vaadi üzerine son iki ayın en büyük sıçramasını kaydediyor


Gelişen piyasa hisseleri, dünyanın en büyük 2. ekonomisi Çin'in 1990'dan bu yana ekonomik özgürlükleri en kapsamlı şekilde genişletme vaadinde bulunmasının ardından, son iki ayın en dik yükselişini kaydetti. Hint rupisi ve Brezilya reali yüzde 1'in üzerinde prim yaptılar.
Citic Securities Co. yüzde 13 değerlenirken, MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi'nde en çok kazanan 10 hissenin 9'unu Çinli şirketler oluşturdu. Potas üreticisi OAO Uralkali, milyarder Mikhail Prokhorov'un şirket hisselerini alacağını onaylamasıyla yüzde 2.3 artış kaydetti. Çek Cumhuriyeti, Türkiye ve Polonya'da hisseler en az yüzde 1.1 yükseldi. Hint rupisi ve Brezilya reali en büyük tırmanışları gerçekleştirirken, Macaristan forinti bir haftanın zirvesinde. 
MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi Londra asati ile 14:24'te yüzde 1.9 kazançla 1,024.31 puana çıkarak, 19 Eylül'den bu yana en büyük kapanışına hazırlanıyor. Çinli liderler devlet denetimindeki sektörlerde daha fazla özel yatırıma izin vereceklerini, tek çocuk politikasını gevşeteceklerini ve çiftçilerin arazi haklarını genişleteceklerini söyledileri.
Asya ve küresel ekonominin Çin'deki gelişmelerle yükseldiğini söyleyen PT Sinarmas Asset Management'ın fon yöneticilerinden Jeffrosenberg Tan, "Önlemlerin Çin'in uzun vadeli ekonomik büyümesine yardımcı olması bekleniyor" dedi.
MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi'nde işlem gören 10 sektör grubunun tamamı, finansal hisselerin öncülüğünde yükseldi. Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 2.9 kazançla 22 Ekim'den bu yana en yüksek kapanışına hazırlanırken, Hang Seng China Enterprise Endeksi yüzde 5.7 artışla Aralık 2011'den bu yana en büyük sıçramasını yaptı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)