BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGelişen piyasalar Yellen'den memnun----

Gelişen piyasalar Yellen'den memnun

Gelişen piyasalar Yellen'den memnun
10 Ekim 2013 - 06:38 www.finansgundem.com

Gelişmekte olan ülkeler ABD Başkanı Obama'nın, Yellen'i Fed başkanlığı için aday göstermesini memnuniyetle karşıladı

Gelişen piyasalar, Janet Yellen’ın, Fed başkanlığı için aday gösterilmesini genellikle memnuniyetle karşıladı. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Yellen seçiminin "Türkiye ve diğer gelişen ekonomiler için yellen pozitif bir karar" olduğunu söyledi.
Babacan yine de Yellen’ın zamanı geldiğinde ABD'nin tahvil alımı azaltma fikrinde değişiklik olacağını düşünmediklerini belirtti.
Kimi ekonomistler Yellen'ın gelişmekte olan ülkelere biraz daha zaman kazandıracağı görüşünü  savunuyor.
Yellen'ın Fed başkan adaylığının, Brezilya’dan Güney Afrika’ya kadar olan gelişmekte olan ülkelerin piyasalarını sarsacak tahvil alım miktarında ani bir azalış konusunda geçici de olsa bir ertelemeye neden olduğu düşünülüyor.
Güney Kore, Yellen'ın tahvil alımında azaltıma gitmenin diğer ülkelere etkisi konusunda iyi bir değerlendirme yapmasını umduğunu açıklarken, Güney Kore Maliye Bakanlığı ulusarası finans bürosundan Choi Hee Nam, Yellen’ın Fed'in tahvil alım programını azaltmaya başlamasının diğer ülkelerde neden olacağı dalga etkisi konusunda düşüneceğini ümit ettiğini dile getirdi.
Endonezya Merkez Bankası Yardımcısı, Yellen'ın seçilmesinin yerel ve küresel piyasalar için olumlu olacağını savundu.
bloomberge konusan hindisatanlı üst düze bir ekonomik yetkili ise yellen'ın fed başkanlığjın yazdan beri para birimlri değer kaybeden gelişlen ülkeler için cari açığı kapatma konusunda ekstra zaman anlamına geldiğini bildirdi.
hindistan başbakanı sing'in ekonomik danıma konseyi başkanı chakra-varthy ranga-rajan,"yellen'ın tahvil alımını azlatrmayı erteleyecek bu konuda daha yumuşak bir pozisyon alacak" dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)