BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGelişen piyasalar için yatırım zamanı mı?----

Gelişen piyasalar için yatırım zamanı mı?

Gelişen piyasalar için yatırım zamanı mı?
26 Mart 2014 - 08:44 www.finansgundem.com

Societe Generale, Mart 2011 de gelişen piyasalardan umudunu kestiğini bildirmesinin ardından yeni bir öneride bulundu

Bir süredir yatırımcıların gelişmiş ülke piyasalarına yönelmesiyle gözden düşen gelişmekte olan ülke varlıkları tekrar gündeme gelebilir.

Societe Generale, Mart 2011 de gelişen piyasalardan umudunu kestiğini bildirmesinin ardından, şimdi müşterilerine bu piyasalara yatırımlarını artırma önerisinde bulunuyor. Banka, çok varlıklı portföyünde gelişen ülke hisse ve tahvillerinin ağırlığını sıfırdan yüzde 5’e çıkardı.

SocGen müşteri notunda, “tahvil alımlarında azaltma sürer ve gelişen ülke büyüme tahminleri aşağıya doğru düzeltilmiş durumda iken gelişen ülkelerden gelecek kötü haberler fiyatlara katılmış durumda” denildi. Banka gelişen ülke hisselerinin gelişmiş ülke hisselerine göre yüzde 30 aşağı değerlendiğine de dikkat çekti.

Bank of America Merrill Lynch fon yöneticileri anketinde, küresel fon yöneticileri gelişen ülke hisselerine yatırımı azalttıklarını, net yüzde 31 i ise ağırlık azaltma tavsiyesi yaptıklarını ortaya koydular. Ancak ankete katılanlar, gelişen ülkelere olan yatırım kanılarının en düşük noktaya yakın olduğunu ve yakında iyiye dönebileceğini belirttiler.

Ankete katılanların yüzde 49’u gelişen piyasaların değerinin altında işlem gördüğünü düşündüğünü belirterek, “yatırımcılar bölgede değer görmeye başladıklarını belirttiler” denildi.

BlackRock Asya Pasific’ten Marc Desmidt, gelişen ülkelerde her ülkeye özgü varlık sınıflarına bakarak ayrım yapmanın önemine değinerek, Hindistan ve Endonezya’nın ekonomilerini düzeltmeye çalıştıklarını ve Türkiye ve Güney Afrika ile kıyaslandığında tasarrufların bu ülkelerde daha yüksek olduğunu kaydetti.

Desmidt, “Bu ülkelerde fırsatlar var. Bunu piyasaların performansında da görebiliyorsunuz. Hindistan ve Endonezya’da hisseler tüm zamanların en yüksek düzeyinde” dedi.

Gelişen ülkeler Fed’in tahvil alımlarını azaltmaya başlamasıyla yabancı yatırımlarında sert satışlarla karşılaştılar ve Jefferies verilerine göre, bu yılbaşından beri bu ülkeler tahvil fonlarından 11.12 milyar dolar, hisse fonlarından ise 30.35 milyar dolar çıkış yaşandı.

Barclays verilerine göre 2013 de ise gelişen ülke tahvil fonlarından 14.1, hisse fonlarından 14.04 milyar dolar para çıkışı görülmüştü.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)