BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiGelişen piyasalar gücünü artırıyor----

Gelişen piyasalar gücünü artırıyor

Gelişen piyasalar gücünü artırıyor
24 Temmuz 2013 - 07:34 www.finansgundem.com

Daha yüksek büyüme trendlerinin desteğiyle gelişen piyasaların IMF'deki gücü artacak

Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) salı günü yayınladığı verilere göre, Çin'den Hindistan'a gelişen piyasalarda görülen daha hızlı büyümenin son yıllarda bu ülkelerin IMF'deki oy gücünü destekliyor. Bu da doğal olarak gelişen piyasaların IMF'deki etkisi artıyor.
Fonun raporunda, gelişen ve gelişmekte olan ekonomilerin hesaplanmış kota payı 2008'deki yüzde 41.8 ve 2010'daki yüzde 43.9'lerden 2011'de yüzde 45.3'e çıktı. Gelişmiş ülkelerin payı ise yüzde 56.1'den yüzde 54.7'ye geriledi.
IMF raporunda artışın büyük kısmının, büyüme trendlerindeki gelişen ve gelişmiş ekonomiler arasındaki piyasa farklılaşmasının sürdüğüne işaret eden "gayrisafi yurtiçi hasıla" rakamlarıyla ilintili olduğu belirtildi. Raporda, gelişen piyasa ülkeleri arasındaki en fazla kazançların Asya'da olduğu, diğer ülkelerin ise ılımlı seviyede artış kaydetiği ifade edildi.
Değişiklikler, gelişmiş ekonomiler 2008-2009'daki küresel finansal krizden çıkışta zorlanırken, gelişmekte olanların küresel büyümenin sürdürülmesine yardım olmasıyla ortaya çıkan ekonomik güç dengelerindeki dönüşümü yansıtıyor. IMF kotaları, ülkelerin ne kadar borç alabileceği ve fondaki oy hakkını belirliyor. GSYH'yı oy hakkını belirleyen 4 unsur hâlinden biri olarak ortaya kuyan hesaplama metodu, fonda daha fazla söz hakkı talep eden gelişmiş ülkeler arasında anlaşmazlığa neden oluyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)