BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGelişen piyasalar düşüşte----

Gelişen piyasalar düşüşte

Gelişen piyasalar düşüşte
24 Ocak 2013 - 11:23 www.finansgundem.com

Gelişen piyasalar endeksi 1 haftanın en düşüğüne geriledi

Dünyanın en değerli şirketi Apple Inc.'in zayıf satış büyümesinin tedarikçi şirketlerin hisselerini aşağı çekmesi ve otomobil üreticilerinin kazançlarının yatırımcıları hayal kırıklığına uğratması üzerine gelişen piyasalar endeksi 1 haftanın en düşük seviyesine indi.
iPhone parçalarını birleştiren Hon Hai Precision Industry Co. 5 ayın en düşüğüne geriledi. Hindistan'ın Tata Motors Ltd., lüks araç biriminin kâr marjlarının büyük ihtimalle düştüğünü söylemesinin ardından Mayıs'tan bu yana en sert düşüşünü kaydetti. Güney Kore Kospi Endeksi, ülkenin ekonomik büyümesinin beklentinin altında gelmesi ve Kuzey Kore'nin nükleer deneme yapmakla tehdit etmesiyle 6 haftanın en düşüğünden kapanmaya hazırlanıyor.
MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.4 kayıpla 1,071.66 puana geriledi; endeksin 100 günlük volatilitesi ise Ekim 2005'ten bu yana en düşük seviyesine işaret etti. Uluslararası Para Fonu küresel büyüme tahminini indirdi ve Euro Bölgesi'nin ikinci yılında da daralacağını öngördü.
Yeni yılda piyasalar büyük bir para akışı olduğunu, ancak piyasalardan uzaklaşıldığında hayatın hâlâ zorlayıcı olmayı sürdürdüğünü söyleyen Aberdeen Asset Management Asia Ltd.'ın yönetici direktörlerinden Hugh Young, ekonomilerin geçtiğimiz yıl beklenilenden daha yavaş oranlarda büyüdüğünü, bu yılın da çok iyi olmayacağını belirtti.
MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi bu yıl yüzde 1.6 kazançla, yüzde 4.1 yükselen MSCI Dünya Endeksi'nin gerisinde kaldı. Gelişen piyasalar endeksi, tahmini kazançlarının 11 katından fiyatlanırken, MSCI Dünya Endeksi 13.5 katından işlem görüyor.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)