BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGelişen piyasa hisseleri yükseliyor----

Gelişen piyasa hisseleri yükseliyor

Gelişen piyasa hisseleri yükseliyor
28 Şubat 2013 - 14:59 www.finansgundem.com

Gelişen piyasa hisse senetleri, Çinli emlak şirketlerinin öncülüğünde değer kazandı

Gelişen piyasa hisse sentleri, China Vanke Co.'nun beklenenden daha iyi kar açıklamasının gayrımenkul geliştirme şirketlerine alım getirmesi ve Güney Kore'de imalat sektörü güveninin artması sonrası son dört haftanın en hızlı yükselişini gerçekleştirdi ve aylık kaybını daralttı.
Çin'in en büyük emlak geliştirme şirketi Vanke, net karının geçen yıl yüzde 30 arttığını açıklamasının ardından, Shenzhen'deki işlemlerde, son beş haftanın en hızlı çıkışını gerçekleştirdi. SK Hynix Inc. Seul'deki işlemlerde yüzde 1 yükseldi ve Kore para birimi won son bir haftanın en yüksek seviyesine çıktı. Arabtec Holding Co., karının tahminlerin altında kalması sonrası, Dubai'deki işlemlerde, son 11 ayın en hızlı düşüşünü yaptı. Hindistan'da hisse senetleri, yıllık bütçe rakamlarının yatırımcıların beklentilerini karşılayamaması sonrası, erken saatlerdeki kazançlarını geri verdi.
MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.7 yükselerek, Hong Kong saati ile 17:22'de 1,054.15 puana çıktı ve bu ayki kaybını yüzde 1.4'e daralttı. Endeks bu hareketi ile, Mayıs'tan bu yana en büyük aylık kaybını göstermeye yönlendi. ABD'de dün açıklanan Ocak ayı ulaşım hariç dayanıklı tüketim malları siparişleri ve askıda konut satışları verileri beklenenden daha iyi çıktı. Güney Kore'de imalat sanayi güveni Mart ayında Temmuz ayından bu yana en yüksek seviyesine çıktı.
Bangkok'da CIMB-Principal Asset Management Co. Ltd. şef yatırım yetkilisi Jessada Sookdhis, "Çin, özellikle emlak sektöründe olmak üzere, açık bir ekonomik toparlanma gösteriyor," dedi ve "ABD verileri ve İtalya tahvil satışları da gelişen piyasalardaki bekleyişleri destekledi" değerlendirmesinde bulundu.
İtalya'da tahviller dün değer kazandı ve 10 yıl vadeli tahvillerin faizi, sonuşsuz seçimlerin ardından yapılan ilk borçlanma ihalesine güçlü talep gelmesi ile birlikte, son üç ayın en yüksek seviyesinden düştü.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)