BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGazze'de istihdamın yüzde 61'i yok oldu----

Gazze'de istihdamın yüzde 61'i yok oldu

Gazze'de istihdamın yüzde 61'i yok oldu
07 Kasım 2023 - 01:18 www.finansgundem.com

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının iş gücü piyasasına yönelik etkilerini araştıran Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO), Gazze Şeridi'nde istihdamın yüzde 60'tan fazlasının yok olduğunu açıkladı.


Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) 7 Ekim'den bu yana İsrail'in Gazze'ye düzenlediği yoğun saldırıların, işgal altındaki Filistin topraklarında iş gücü piyasası ve geçim kaynakları üzerindeki etkisine ilişkin bir rapor yayımladı.

Raporda, "Çatışmaların başlangıcından bu yana Gazze Şeridi'nde istihdamın en az yüzde 61'i, yani 182 bin iş kaybı yaşandı. Gazze'deki çatışmanın etkilerinin (işgal altındaki) Batı Şeria'ya yayılması bekleniyor. Aynı dönemde Batı Şeria'daki istihdamın tahmini yüzde 24'ü (208 bin iş) kaybedildi" ifadeleri yer aldı.

Gazze ve Batış Şeria'daki yaklaşık 390 bin iş kaybının, günlük 16 milyon dolar tutarında iş gücü geliri kaybına karşılık geldiği belirtildi.

Raporda, Gazze'deki askeri operasyonların yoğunlaşması ve bölgedeki insani krizin devam etmesi durumunda rakamların daha da artmasının beklendiği kaydedildi.

Gazze'deki insani krizin iş piyasası, istihdam olanakları ile bölgedeki ve tüm Filistin topraklarındaki geçim kaynakları üzerinde ciddi etkilerinin olduğu aktarıldı.

"Çatışmalar çok büyük bir insani krize neden oluyor"

Raporda görüşlerine yer verilen ILO Arap Ülkeleri Bölge Direktörü Ruba Jaradat, "Mevcut trajik krizin Filistin iş gücü piyasası üzerindeki yansımalarına ilişkin ilk değerlendirmemiz son derece endişe verici sonuçlar verdi. Bu sonuçlar, çatışma devam ederse daha da kötüleşecek" değerlendirmesinde bulundu.

Jaradat, "Çatışmalar, can kaybı ve temel insani ihtiyaçlar açısından çok büyük bir insani krize neden oluyor. Bunun yanı sıra iş ve işletmelere büyük zararlar veren, yansımaları uzun yıllar hissedilecek sosyal ve ekonomik bir krizi de temsil ediyor" ifadelerini kullandı.

Etkilenen işçilere ve işletmelere acil yardım sağlamak için hükümet, işçi, işveren ortaklar, diğer BM kuruluşları ve insani yardım aktörleriyle çalışmalar yürüttüklerini aktaran Jaradat, işçilerin ve işletmelerin kurtarılması konusunda uzun vadede Filistinlileri destekleyeceklerini kaydetti.

ABD'den İsrail'e: Nükleer tehdit kabul edilemez

 

Ekonomistler Netanyahu'yu uyardı: Aklınızı başınıza alın

 

Avrupa Birliği: İsrail, AB için dost ve müttefiktir

 

İran: ABD ateşkes istedi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)