BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGazprom, Türkiye'ye gaz tedariki yıl sonuna kadar artacak----

Gazprom, Türkiye'ye gaz tedariki yıl sonuna kadar artacak

Gazprom, Türkiye'ye gaz tedariki yıl sonuna kadar artacak
15 Temmuz 2020 - 17:09 www.finansgundem.com

Gazprom Eksport Departman Başkanı Andrey Zotov, Türkiye'ye gaz tedarikindeki düşüşün korona virüs salgınının olumsuz etkisi ve ucuz LNG rekabetinden kaynaklandığını söyledi.

Gazprom Eksport Departman Başkanı Andrey Zotov, Türkiye'ye gaz tedarikinin 2020’nin sonuna kadar geçen yılki seviyeye ulaşmasını umduğunu belirterek, şunları ifade etti:

“Yılın ikinci çeyreğinde bir dizi faktör bir araya geldi. Pandeminin artan etkisinin yanı sıra arz açısından artan rekabet ve sıvılaştırılmış doğalgaz ihracat fiyatının sözleşmeli fiyatlarımızın çok altında olması nedeniyle ihracat düştü.”

Zotov, Asya pazarları küçüldükçe piyasalardaki arzın büyüdüğünü ve artan gazın Türkiye de dahil olmak üzere Avrupa pazarına girdiğine vurgu yaparak, “Üçüncü çeyreğin başlangıcı olan temmuz ayından itibaren durum dengelenmeye başladı, yılın sonuna kadar Türkiye'ye gaz tedarikinde geçen yılın rakamlarına ulaşacağımızı umuyoruz” ifadelerini kullandı.

Gazprom 1,64 milyar dolar zarar etti

Gazprom'un doğal gaz ihracat geliri yüzde 52 azaldı

Türk şirketlerinin Gazprom'a 2 milyar dolar borcu birikti

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)