BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürk şirketlerinin Gazprom'a 2 milyar dolar borcu birikti----

Türk şirketlerinin Gazprom'a 2 milyar dolar borcu birikti

Türk şirketlerinin Gazprom'a 2 milyar dolar borcu birikti
15 Haziran 2020 - 13:41 www.finansgundem.com

DJ News'un konuya yakın kaynakların verdikleri bilgilere dayandırdığı haberine göre 7 Türk özel sektör şirketinin Rus doğal gaz devi Gazprom'a olan borçları yaklaşık 2 milyar dolara ulaştı.

Gazprom ile aralarında "al ya da öde" maddeli kontratlar olan ve yıllık olarak büyük miktarlarda gaz alan bu şirketlerin geçen yıl sözleşmelerde öngörülen miktardan yüzde 15 daha az gaz aldıklarıınh belirten kaynaklar, borcun birikmesinde Türk şirketlerinin dağıttıkları doğal gazın parasını toplamakta zorlanmalarından kaynaklandığını da ifade ediyorlar.

Kaynaklar, pozisyonlarını koordine eden Türk şirketlerinin, tahkime gitmeden Gazprom ile bir çözüm bulmak için görüşmeler yapmakta olduklarını da belirtiyorlar.

Türk şirketlerinin Gazprom'a borçlarının ulusal bir konu haline gelmesinin muhtemel olduğuna da dikkat çeken kaynaklar, Gazprom'un elinde bu şirketlerin sundukları ve büyük kısmı Türk kamu bankaları tarafından verilmiş teminat mektupları olduğunu hatırlatıyorlar.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)