BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakGaziosmanpaşa’da Kentsel Dönüşüm krizi----

Gaziosmanpaşa’da Kentsel Dönüşüm krizi

Gaziosmanpaşa’da Kentsel Dönüşüm krizi
18 Eylül 2015 - 15:37 www.finansgundem.com

Avukat Hakan Ekiz: Gaziosmanpaşa'da Kentsel Dönüşüm sanayi alanlarını yok edecek. Hukuk mücadelemiz sürüyor

Ekiz Hukuk Bürosu'nun Kurucu Avukatı olan Hakan Ekiz Gaziosmanpaşa da yapılması planlanan Kentsel Dönüşüm çalışmalarına ilişkin olarak açıklamalarda bulundu.
Ekiz, son günlerde Gaziosmanpaşa ilçesinde ‘Riskli Alan’ ilan edilen ve akabinde 1/5000 'lik Nazım İmar Planları’nın ilan edildiği bölgede, izlenen yollar ve yapılan uygulamalar neticesinde bölge sakinleri ve yatırımcılarının aklında birçok soru işareti olduğunu ve yanlış yönlendirildiğini ileri sürdü.
 
OLAN VATANDAŞA OLACAK!

Avukat Hakan Ekiz,  "Bölgedeki mevcut durum ve yapılaşma ile ilan edilen yeni imar planı karşılaştırılacak olursa, uzun yıllar boyu orada yatırım yapmış, yüzlerce kişiye istihdam sağlamış olan sanayi alanlarının mevcut durumlarını koruyamayacağı açık olup, Kentsel Dönüşümün taşınmaz sahipleri için düşünüldüğü gibi bir fırsat ya da dönüşüm değil, aksine zarar doğuracağı gözükmektedir” dedi.
 
HAKKINIZI ARAYIN
 
Vatandaşların mutlaka hakkını araması gerektiği vurgulayan Ekiz şöyle devam etti: “Gaziosmanpaşa bölgesinde yaklaşık 5 milyon m2 alan Riskli Alan ilan edilmesinden sonra söz konusu alana ilişkin olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 1/5000'lik planlar yapılmış ve 13.04.2015-12.05.2015 tarihleri arasında askıya çıkarılmıştır.
 
Söz konusu planlara ilişkin Ekiz Hukuk Bürosu olarak bölgede uzun yıllardır faaliyet gösteren sanayici ve yatırımcı müvekkillerimiz adına Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na itirazlar yapılmış ve akabinde plan iptali için İstanbul İdare Mahkemesi’nde çok sayıda dava açılmıştır.
 
Tam bu aşamada yaptığımız itirazların bir kısmı dikkate alınarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından; 1/5000 ölçekli Nazım imar planında değişiklik yapıldığını görüp hazırlanan yeni imar planı da geçtiğimiz ay ilan edilmiştir.
 
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan bu değişikliğe ilişkin olarak da Ekiz Hukuk Bürosu olarak herkesin menfaatini koruyan bir planın hazırlanması için hukuk mücadelemizi sürdürmüş olup ilan süresi içinde 10 Eylül 2015 tarihinde tüm müvekkillerimiz adına gerekli itirazlar tekrar yapılmıştır.
 
Yeterli bilgilendirme, açıklama yapılmadan Gaziosmanpaşa bölgesinde  yürütülen bu sürecin; kanunun esas amacının dışına çıkarak hak mağduriyetlerine sebep olabileceğini düşünmekteyiz.”
 
ZAMAN DARALIYOR!
 
Avukat  Hakan Ekiz sözlerini şöyle tamamladı: “Yaptığımız itirazlar sonucu yeni bir imar planı hazırlandı, ancak bu da bölge halkının aklındaki soru işaretlerini kaldıracak ve menfaatlerini gözetecek nitelikte bir plan olmadı. Bu plana itiraz süresi geçtiğimiz günler de bitti. Bölgede yeterli ve doğru bilgilendirme yapılmadığı için vatandaşlarımız bilmiyor fakat hak sahiplerinin dava açma hakkı halen mevcut. Ancak zaman daralıyor, önümüzdeki günlerde bu haklarından da mahrum kalacaklar. Mutlaka haklarını aramalılar."
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)