BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGaziantep'teki fabrika yangınında zarar 35 milyon dolar----

Gaziantep'teki fabrika yangınında zarar 35 milyon dolar

Gaziantep'teki fabrika yangınında zarar 35 milyon dolar
05 Temmuz 2023 - 14:40 www.finansgundem.com

Gaziantep'te sağlık ürünlerinin üretildiği fabrikada çıkan yangında 35 milyon dolarlık zarar meydana geldi.

Dün saat 12.00 sıralarında, Gaziantep 5'inci Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren çocuk bezi, pamuk, sargı bezi gibi sağlık ürünlerinin üretildiği fabrikada meydana geldi. Henüz bilinmeyen nedenle çıkan yangın, büyüyüp fabrikayı sardı. Olayı gören işçiler, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. İhbarla olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. İtfaiye ekipleri 40 araç ve 90 personel ile yangını 5 saatlik çalışmayla kontrol altına alırken, 10 işçi dumandan etkilendi.

İşçilerin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenilirken, itfaiye ekiplerinin dün akşamdan itibaren soğutma çalışmaları da sürüyor.

VALİ ÇEBER'DEN ZİYARET

Gaziantep Valisi Kemal Çeber, inceleme yaptığı fabrikanın sahiplerinden durumla ilgili bilgi aldı. Ellerinden gelen desteği vereceklerini ifade eden Vali Çeber, şunları söyledi:

"Burada üzücü bir olay yaşadık. Bütün firmalarımızı ve tüm sanayicilerimizi Allah bu tür musibetlerden korusun. Firmamızın depo olarak kullandığı ve yoğun olarak pamukla beraber ürettiği ürünlerin bir kısmının olduğu, bulunduğumuz bu bölge yandı. Yangının çıkış sebebiyle ilgili kanaatlerimiz var ancak araştırmalar devam ediyor. En büyük tesellimiz, can kaybı veya yaralının olmaması. Dumandan etkilenen kişilerin sağlık durumları gayet iyi. En büyük risk makine ekipmanlarının yoğun olarak bulunduğu alana sıçramamasıydı. Ekipler bunu önlediler. Yangın makine ekipmanlarına ulaşmadan söndürüldü. Meydana gelen kayıp, hepimizi üzecek miktarda. Firma yetkililerimiz yaklaşık 35 milyon dolar civarında bir kayıplarının olduğundan bahsetti. Ölü ve yaralının olmaması en büyük tesellimiz ama kayıp olarak önemli bir miktar zarar meydana geldi."

Alevlerde fabrika çatısı çöktü, 10 işçi hastanede

 

Feribot alev aldı, yolcular son anda kurtarıldı

 

İzmir'de otelde yangın: 5 kişi tedavi altında

 

Tuzla'da geri dönüşüm tesisinde yangın

 






YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)