BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGaziantep'in 2 ilçesine depremzedeler için 2 odalı ev inşa ediliyor!----

Gaziantep'in 2 ilçesine depremzedeler için 2 odalı ev inşa ediliyor!

Gaziantep'in 2 ilçesine depremzedeler için 2 odalı ev inşa ediliyor!
17 Şubat 2023 - 15:40 www.finansgundem.com

Evleri yıkılan depremzedelerin barınma sorununun giderilmesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde 5 bin 472 tuğlalardan yapılan ev ve konteyner kurulması için çalışma başlattı.


Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüklerindeki iki deprem, Gaziantep’in de aralarında olduğu 11 ilde büyük hasara yol açtı. Depremin vurduğu Gaziantep’in Nurdağı ve İslahiye ilçelerinde binlerce ev tamamen yıkıldı, birçok ev de ağır hasar gördü. Deprem felaketinin ardından her iki ilçede yaşayan binlerce kişi evlerine giremedikleri için kurulan çadır kentlerde yaşamaya başladı. Yaşamlarını çadırlarda sürdüren vatandaşlar için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı da harekete geçti.

4 NOKTAYA BARINMA ALANLARI KURULUYOR

Bakanlığa bağlı Emlak Konut tarafından Nurdağı ilçesinde 2 noktada geçici barınma alanı oluşturulmaya başlandı. Toplam 305 bin metrekare alanda 19 bin kişinin yaşamını sürdürebileceği 3 bin 208 barınak kurulması için hummalı bir çalışma yürütülüyor. İslahiye’de ise 190 bin metrekare alan üzerine kurulacak 2 geçici barınma alanında 2 bin 264 tuğla ev ve konteyner kurularak 13 bin 500 depremzedenin barınmasına olanak sağlanacak. Altyapı çalışması tamamlanan alanlara tuğla evlerin yapımına başlandı.

6 KİŞİLİK AİLELERİN TÜM İHTİYAÇLARI EVLERDE OLACAK

25 metrekare olarak planlanan iki odalı, banyo ve mutfaktan oluşan tuğlalı evlerin içerisinde 6 kişilik bir ailenin yaşamı için gerekli tüm ihtiyaçlar yer alacak. Yatak, mutfak malzemeleri ve ısıtıcı gibi tüm malzemelerin bulunacağı evlerden 528’inin Nurdağı, 540’ının ise İslahiye ilçesinde bu ay sonunda tamamlanarak depremzedelere tahsis edileceği belirtildi.

Öte yandan İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde yapılacak geçici barınma alanlarında depremzedelerin kullanması için tüm sosyal donatıların da yer alacağı belirtildi.

Deprem bölgesinde salgın uyarısı: Bu hafta çok kritik!

 

Hızlı tarama sonuçları: İBB çökecek bina sayısını açıkladı!

 

Christian Atsu ile ilgili kahreden detay: Kasımpaşa maçından sonra...

 

Kahramanmaraş'taki son durum havadan görüntülendi!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)