BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGaz bombalarının parası ABD'ye----

Gaz bombalarının parası ABD'ye

Gaz bombalarının parası ABD'ye
04 Haziran 2013 - 07:37 www.finansgundem.com

Taksim ve çevresinde polisin vatandaşlara karşı uyguladığı gaz bombasının menşei ABD'li firma çıktı

Şirketin, Mısır’da Mübarek rejimi karşıtları ile İsrail’de Filistinli aktivistlere karşı kullanılmak üzere de satış yaptığı ortaya çıktı.
Çağrı sonuçsuz kaldı
Uluslararası Af Örgütü’nün ABD yönetimine firmanın gaz bombası satışının durdurulması için yaptığı çağrı ise sonuçsuz kaldı. Şirket, Ocak 2011’den beri İsrail ordusuna da gaz bombası satıyor. Batı Şeria’da 10 Aralık 2011’de gösteriler sırasında Mustafa Tamimi adlı 28 yaşındaki Filistinli gencin İsrailli askerler tarafından yüzünün gaz bombası ile hedef alınarak vurulması sonucu hayatını kaybetmesi, ülkede infial yaratmıştı. Tamimi’den sonra, “Barış için Kadın Hareketi” adlı oluşum ile bazı Filistinli sivil toplum örgütleri, yine İsrail askerlerinin attığı gaz bombası sonucu hayatını kaybeden Filistinli aktivist Cevahir Abu Rahme’nin ardından, şirket aleyhine imza kampanyası başlatarak gaz satışının durdurulmasını talep etti. Ancak CSI yetkilileri sessiz kalmayı tercih etti.
Mısır’daki Tahrir Meydanı’nda ise Hüsnü Mübarek rejimi karşıtlarına yönelik kullanılan gaz bombalarının aynı şirkete ait olduğu ortaya çıktı. CHP tarafından hazırlanan “Gazman-AKP’nin Biber Gazı Tarihçesi” isimli broşüre göre, 2000 yılından 2012 yılının ilk 6 ayına kadar geçen sürede Türkiye, 21,3 milyon dolarlık biber gazı ithal etti. Hazırlanan çalışmaya göre, özellikle 2005 yılından sonra biber gazı ithalatının sayısal ve parasal değerinin artış gösterdiği belirlendi. 12 yılda 21,3 milyon ABD dolarına denk düşen 628 ton biber gazı ve göz yaşartıcı gaz ithal edildi. Verilen değerlere göre 12 yılda ithal edilen biber gazının kilosu 33 dolara denk geldi.
 
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Siyasettin Çokbilmiş04 Haziran 2013 09:54

    Halkın parasıyla, halka zulüm kusmak için biber gazı alınıyor. Hakkımı helal etmiyorum. Geliri vergisinden kesilen, sürekli fiş-fatura almaya çalışan bir vatandaş olarak hakkımı helal etmiyorum. Elbet mahşerde hesaplaşırız.