BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinGayrimenkul zengini kumarda kaybetti----

Gayrimenkul zengini kumarda kaybetti

Gayrimenkul zengini kumarda kaybetti
06 Nisan 2013 - 19:09 www.finansgundem.com

Avusturalya'da kumarda 1.5 milyar dolar kaybeden gayrimenkul zengini Harry Kakavas, kumarhaneyi mahkemeye verdi

Avusturalya'da kumarda 1.5 milyar dolar kaybeden gayrimenkul zengini Harry Kakavas, kumar hastalığından faydalandığı için 14 ay içinde kaybettiği parayı geri almak amacıyla kumarhaneyi mahkemeye verdi. Yerel mahkemenin reddettiği davada söz şimdi Yüksek Mahkeme'de.
Servetini Avusturalya’nın Gold Coast bölgesinde gayrimenkul satışı yaparak elde eden Kakavas 1.5 milyar dolar kaybettiği Melbourne Crown kumarhanesinin, Kakavas’ın kumar hastalığı olduğundan haberdar olduğunu, ancak bu zayıflığından yararlanıldığını iddia etti.
Kaybını ufak ufak da olsa telafi etmeye çalışan Avusturalyalı iş adamı geçtiğimiz yıl Mayıs ayında yine aynı kumarhaneye karşı açtığı davayı kaybetmişti.
Victoria Supreme mahkemesinde görülen geçtiğimiz yılki dava Kakavas’in süreç için 20 milyon dolar daha harcamasına sebep olmuştu.
Kakavas’ın son şansı Avusturalya Yüksek Mahkemesi’nin ellerinde. Mahkeme’nin, Kakavas’ın kumar oynadığı süre boyunca bilincinin yerinde olmadığına ve Crown kumarhanesinin bu durumdan bilerek yararlandığına ikna olması gerekiyor.
KUMAR BAĞIMLISI MANTIKLI DÜŞÜNEMİYOR
Kakavas’ın avukatı Allan Myers QC, müvekkilinin kumar bağımlısı olduğunu, bu konuda uzun süredir tedavi gördüğünü dolayısıyla da mantık çerçevesinde kararlar alamadığını belirtti.
KUMAR İÇİN HIRSIZLIK DAHİ YAPMIŞ
Avukat Myers, müvekkilinin bağımlılığını mahkemeye kanıtlamak için, arkadaş ve ailesinde sürekli para aldığını ve en yüksek bahis rakamlarıyla kumar oynadığını, hatta 290 bin dolarlık bir hırsızlık suçunun dahi olduğu belirtildi.
Mahkemede, Kakavas’ın Las Vegas’ta da kumar oynadığı ve bir gün içerisinde 4 milyon kaybettiği de Kakavas’ın durumunu özetlemek adına mahkemeye sunuldu.
Myers mahkemede “Kanıtların da gösterdiği gibi müvekkilimin kumar konusunda kendi kontrol edemediği aşikardır. Kakavas tedavi süresinde hastalığının kontrol altına alınabilmesi için yalnızca küçük miktarlarla kumar oynayarak kendini tatmin etmesine izin veriliyordu. Ancak Crown Kumarhanesi Kakavas’ın bie elde 300 bin dolarlık bahse girmesine izin verdi ve kaybettiği parayı ödemesi için kendi elleriyle bankaya götürdü. Crown kumarhanesi durumdan haberdardı. Kakavas’ın psikiyatrsti dahil bu konuda kumarhaneyi uyarmıştı. “ diye savunma yaptı.
Mahkeme henüz sonuçlanmazken ve dava bir sonraki duruşmaya ertelendi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)