BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkGaranti, STAR Rafineri’ye finansman sağlayan tek banka oldu----

Garanti, STAR Rafineri’ye finansman sağlayan tek banka oldu

Garanti, STAR Rafineri’ye finansman sağlayan tek banka oldu
06 Kasım 2018 - 11:18 www.finansgundem.com

Garanti Bankası, STAR Rafineri’ye Türkiye’den finansman sağlayan tek banka oldu

Türkiye’nin önemli yatırım projelerine finansman sağlayan Garanti Bankası, Socar’ın 6,3 milyar dolarla ülkemizin en büyük enerji yatırımını gerçekleştirdiği STAR Rafineri’ye Türkiye’den finansman sağlayan tek banka oldu. Garanti, ülkemizde özel sektörün tek noktaya yaptığı en büyük yatırım olarak dikkat çeken STAR Rafineri’ye sağladığı 450 milyon dolarlık finansman desteğiyle petrol ürünlerinin ithalatı kaynaklı cari açığın azaltılmasına katkıda bulunacak.

Konuyla ilgili bilgi veren Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Ebru Dildar Edin, “Garanti Bankası olarak, Türkiye’nin önemli yatırım projelerine finansman sağlamayı önceliğimiz olarak görüyoruz. STAR Rafineri için Socar’a sağladığımız finansman, ülkemizdeki en büyük enerji yatırımının hayat geçmesi açısından büyük önem taşıyor. 2014 yılında imzaladığımız ve toplam 3,3 milyar dolarlık finansman paketinde yer alan 20’yi aşkın uluslararası finans kuruluşunun arasında Türkiye’den finansmana katılan tek banka olmaktan gurur ve mutluluk duyuyoruz. 4 yıla yakın bir kısmı geri ödemesiz olmak üzere 15 yıl vadeyle dönemin koşullarını olabildiğince zorlayarak tesis ettiğimiz ve Türk bankacılık sektöründe eşi pek görülmemiş bir krediyle desteklediğimiz rafineri yatırımının planlandığı gibi devreye girmesi bizi ayrıca memnun ediyor. Bu projeye verdiğimiz destek sayesinde enerjideki dışa bağımlılığımızın azaltılmasına ve cari açığın düşürülmesine katkıda bulunmayı oldukça önemsiyoruz. Garanti olarak, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ülkemizin kalkınmasına ve ekonomimizin sürdürülebilirliğine katkı yapan projelerin finansmanına destek vermeye, yerli ve yabancı yatırımcıların yanında olmaya devam edeceğiz.” dedi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)